kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Selçuk Bey 79, Sennur Hanım 67 yaşında. Çift "Artık içimiz rahat" diyor.

Eğitim gönüllüsü çiftten kız öğrencilere destek

Pervin KAPLAN
Tüm mal varlıklarını eğitime bağışlayan Selçuk-Sennur Öztap çifti, şimdi de Anadolu'dan İstanbul'a gelen üniversitelilere yurt yaptırıyor..
Selçuk Öztap 79, Sennur Öztap 67 yaşında. Türkiye'nin en büyük eksiğinin eğitim olduğunu söyleyen çift, önce mal varlıklarını, babasız çocuklara yatılı hizmet veren ve İngilizce eğitim yapan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'na bağışladı. Ardından da, "Üniversiteyi kazanan kız öğrencilere nasıl destek oluruz" diye düşünmeye başladı. Sonunda, bir üniversite için yurt yaptırmaya karar verdiler. 22 bin 500 öğrencili Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Durul Ören, çifti, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile tanıştırdı.

700 BİN YTL BAĞIŞ
Rektör Durul Ören, Davutpaşa Yerleşkesi'nde yurda ihtiyaçları olduğunu söyleyince, Öztap çifti de harekete geçti. Öztap çifti, "Artık içimiz tamamen rahat" diyor. Sennur Öztap, İstanbul'da üniversite kazanarak Anadolu'dan bu kente gelen kız öğrencilerin en büyük zorluğunun, konaklayacak bir yer bulmak olduğunu söylüyor. Çağdaş Yaşam Sennur-Selçuk Öztap adını taşıyacak Davutpaşa Yerleşkesi'ndeki 120 kişilik yurt yapımı için çift 700 bin YTL bağış yaptı. 3 katlı yurdun ranza ve dolaplarını üniversite yapacak. Çift, yatak, çamaşır makinesi ve her odaya da bir buzdolabı alacak.