kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'da kene paniği

Yeni Haber
İstanbul'da havaların ısınmasıyla piknik alanlarına giden yüzlerce kişi, kene ısırması şikayetiyle hastanelere başvurdu.

Havaların ısınmasını fırsat bilerek hafta sonunda yakınları ile birlikte Kemerburgaz, Arnavutköy, Sarıyer ve Çekmeköy gibi yerlerde piknik yapmak isteyen bazı kişiler, eve döndüklerinde vücutlarına kene yapıştığını fark ettiler.

Bunun üzerine vatandaşlar, hastanelerin acil servislerine kene ısırması şikayeti ile başvurdular. Haseki, Okmeydanı ve Haydarpaşa Numune eğitim ve araştırma hastanelerine, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu yaklaşık 500 kişinin başvurduğu bildirildi. Bu kişiler, tahlilleri yapılıp ayakta tedavi edildi.

Hastanelere başvuranlardan bazıları, eve geldiklerinde vücutlarına küçük bir böceğin yapıştığını gördüklerini ve hemen hastaneye geldiklerini anlattılar. Bu kişiler, kendilerinde ''Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı''na rastlanılmadığını, ancak kusma, kanama ve yüksek ateş gibi şikayetleri olursa en yakın hastaneye başvurmaları şeklinde uzmanlarca uyarıldıklarını ifade ettiler.

(AA)