kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Kentin her köşesi etkinlik alanı oldu
İstanbul Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği "İstanbul Turizm Festivali" devam ediyor. 17 Mayıs tarihinde Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başlayan festival etkinlikleri çerçevesinde Beşiktaş İskelesi, Kumkapı, Balans, Kanyon Alışveriş Merkezi, Eminönü İskelesi, Kadıköy İskelesi, Kadıköy Meydanı, Ayasofya Müzesi gibi mekânlarda konserler düzenleniyor. Ayrıca, 23 Mayıs'ta Ayasofya Müzesi'nde "Hikmet Barutçugil Özel Ebru Gösterisi'' ve aynı gün Sultanahmet Akbıyık caddesinde "İstanbul Keyfi Sokak Partisi'' yapılacak. Festivalin kapanış gecesi 24 Mayıs'ta Aya İrini'de olacak ve İstanbul Turizm Ödülleri sahiplerine verilecek.

BAKKART'ını gösteren istediği kitabı seçiyor

Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Özgürlük Meydanı'na kurduğu kitap fuarıyla BAKKART (Bakırköylü Kartı) sahibi 50 bin yurttaşa ücretsiz kitap dağıtıyor. 15 Mayıs'ta açılışı yapılan ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlenen fuar bu akşam bazı yazarların kitaplarını imzalamasıyla sona erecek. Öte yandan Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu öğrencileri BAKKART'ı en başarılı sosyal sorumluluk projesi seçti. Aydın Üniversitesi Bahçelievler Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle ödülü alan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, "Bu proje Türkiye'nin dört bir köşesinde uygulanırsa biz o zaman kendimizi daha da başarılı sayacağız" dedi.

Minik öğrencilerden 2 perdelik müzikal
Küçükçekmece Başakşehir'deki Nurettin Topçu İlköğretim Okulu öğrencileri, sahneledikleri 'Terminal' adlı tiyatro oyunuyla izleyenleri büyüledi. 13 küçük öğrenciler, 2 perdelik müzikal komedi ile yaklaşık bir buçuk saat sahnede kaldı ve gösterdikleri performansla yakınlarına şaşkınlık yaşattı. Okul Müdürü Ayten Ayan, "Amacımız devlet okullarında da istendiğinde kaliteli projelerin yapıldığını göstermekti. Umarız bu proje örnek teşkil eder" dedi. Okulun tiyatro eğitmeni Zafer Kılıç ise oyunun dekorundan, ışıklamasına, sesten ve makyajına kadar her aşamasında çocukların görev aldığını belirtti ve 'çocukların yaratıcılıklarına güvenin' mesajı verdi.
Haberin fotoğrafları