kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Microsoft Yahoo'dan vazgeçti

04.05.2008
Dünyanın bir numaralı yazılım şirketi Microsoft, Amerikalı internet şirketi Yahoo'yu satın almak için sunduğu teklifi geri çekti.

Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, "Tüm çabalara ve teklifi yaklaşık 5 milyar dolar artırmamıza rağmen Yahoo teklifimizi kabul etmeye yanaşmadı" dedi.

Ballmer, yapılan ayrıntılı araştırmanın ardından Yahoo'nun talep ettiği miktarın kendileri için makul olmadığı sonucuna vardıklarını, Microsoft hissedarları ve çalışanların menfaati düşünülerek teklifi geri çekmeyi uygun gördüklerini söyledi.

Yahoo'nun stratejilerini hızlandırabileceğini düşündüklerini söyleyen Ballmer, ancak Yahoo olmadan da ilerleyebileceklerini ve başka ortaklarla stratejik birleşmelerin öngörüldüğünü ifade etti.

Microsoft, online reklamda dünyanın 2 numarası Yahoo'yu satın almak için toplam 46,2 milyar dolar teklif etmişti.Yahoo, kendisini satın alarak, Google karşısında online reklam alanında avantajlı olmak isteyen Microsoft'un önerisine 3 aydır direniyordu.

İlke olarak teklife karşı olmadığını belirten Yahoo, Microsoft'un önerisini çok düşük bulduğunu bildirmişti. Bunun üzerine Microsoft daha fazlasını ödeyemeyeceğini duyurmuş ve geri çekileceği tehdidinde bulunmuştu. Son günlerde Microsoft son bir hamleyle fiyatı artırsa da Yahoo teklifi kabul etmedi.

AA