kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Facebook'a rakip geliyor

AA
13.05.2008
Dünyanın en büyük arama motoru Google, kullanıcıları arkadaşlarıyla iletişim halinde tutacak yeni bir hizmet başlatarak, Facebook ve MySpace gibi popüler sosyalleşme sitelerinin yolunu izliyor.

Google, "Friend Connect" adlı yeni yazılımıyla, kullanıcıların kişisel profil ve uygulamalarını diğer web sitelerine taşıma olanağı sağlıyor.

Şirketin mühendislik direktörü David Glazer, henüz geliştirilme aşamasında bulunan uygulama ile her web sitesi sahibinin, sitesine küçük bir parça kod ekleyerek, karmaşık bir program yazmak zorunda kalmadan yeni sosyal uygulamalar elde edebileceğini belirtti.

Örneğin bir kullanıcının kendi web sitesinden ayrılmadan diğer arkadaşları veya kişiler ile iletişim halinde olabileceğini belirten şirket yetkilileri, kullanıcının web sitesini ziyaret edenlerin diğerlerinin yorumlarını okuyabileceklerini, kendi profillerine müzik ekleyebileceklerini ya da web sitesinin duvarında yazılı mesajları görebileceklerini kaydettiler.

Friend Connect'in Data Availability uygulaması da, kullanıcılara Yahoo, PhotoBucket, Twitter ve eBay aracılığıyla bilgi paylaşımı sağlayacak.