kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de vatandaşlara spor yaptırdı. Bu arada halka, üzerinde "Spor Sağlıktır" yazısı ve Kürşad Tüzmen imzası yazılı tişörtler dağıtıldığı dikkat çekti.

'Enflasyondan sonra cari açığa da alışırız'

Devlet Bakanı Tüzmen, "Türkiye, şimdi cari açıkla yaşamaya çalışıyor. Enflasyona da alışmıştık" dedi..
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Türkiye'nin önceden enflasyonla yaşamaya alıştığını, şimdi de cari açıkla yaşamaya çalıştığını'' belirterek, "300 milyar dolar civarında ticaret hacmi yakalayan Türkiye, bu yıl 60 milyar dolar civarında açık verecek" dedi. Açılışlara katılmak üzere geldiği Mersin'de açıklama yapan Tüzmen, "Türkiye'de cari açık uzun dönemdir tartışılıyor. Olası sıkıntılarnının giderilmesinde ihracat, turizm ve müteahhitlik sektörüne canlılık kazandırılmasının büyük önemi var" diye konuştu. Tüzmen, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye, önceden enflasyonla yaşamaya alışmıştı. Şimdi de cari açıkla yaşamaya çalışıyor. Türkiye cari açığını çevirebildiği sürece sorun olmaz. İhracat, turizm ve müteahhitlik sektörü, bu açığın kapatılmasında etkili olacaktır. Petrol ve doğal gaz fiyatlarının arttığı dönemde ithalat faturalarında da bu yönde gelişmeler gözlenmesi göz ardı edilmez. Türkiye, tüm dünyada olduğu gibi şu an böyle bir dönemi yaşıyor. Her geçen gün daha da iyiye giden bir ülke haline geliyoruz. 60 milyar dolar civarında olması beklenin dış ticaret açığının olmamasını tabii ki temenni ederiz. Ama, finansman ve yabancı sermayedeki artış ile ülkemizin bir istikrar adası olduğunu dünyaya göstermeyi sürdürdüğümüz sürece, bu rakamlar sıkıntı yaratmaz."

BÜYÜME DÜŞMEMELİ
Asya'dan ABD'ye kadar tüm dünyada büyüme hızı azalırken, enflasyonda da büyüme olduğunu anlatan Tüzmen, "Dünyanın böyle bir dönem yaşadığı süreçte, Türkiye'deki büyüme hızı, yüzde 7'den yüzde 4.5'e geriledi. Bu rakam az değil. Ülke olarak bizim başarı göstermemiz için tabii ki yüzde 7'nin altına düşmemeliyiz" diye konuştu.