kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kurtarma görevlileri çamura gömüldü

Yeni Haber
Çin'in Sichuan eyaletinde meydana gelen depremden sonra hasar gören yolları onarmakla görevli 200'den fazla kurtarma görevlisinin üç gündür çamura gömülü olduğu açıklandı.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi Day Dongçang, Şinhua haber ajansına yaptığı açıklamada, kurtarma görevlileriyle birlikte iki iş makinesi ve 6 aracın çamur altında kaldığını belirtti.

Çin Sismoloji Bürosu tarafından yapılan açıklamada, 12 Mayıstaki depremden sonra dün akşama kadar Richter ölçeğiyle 4 ve daha büyük olmak üzere 149 artçı sarsıntı meydana geldiği bildirildi.

Bu arada 12 Mayıstaki depremin büyüklüğünü 8.0 olarak değiştiren Sismoloji Bürosu, en şiddetli artçının 13 Mayısta 6.1 büyüklüğünde meydana geldiğini açıkladı.

Çin genelinde deprem dolayısıyla ulusal yas ilan edilirken, Dışişleri Bakanlığında ve Çin'in diğer ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerinde taziye defteri açıldı.

DEPREMDEN BİR HAFTA SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDILAR

Çin'in Sichuan eyaletindeki depremden yaklaşık 1 hafta sonra iki kadın daha, enkaz altından sağ çıkarıldı.

Şinhua haber ajansı, Tiençi Kömür madeni konutlarında Vang Facen adlı 50 yaşındaki bir kadınla, Beyçuan ilçesinde Li Lingcui adlı 61 yaşında bir kadının enkaz altından sağ çıkarıldığını bildirdi. Ajansın haberinde, Vang adlı kadının bulunduktan sonra 40 dakika süren bir çalışmayla kurtarıldığı ve hastaneye götürüldüğü belirtildi.Daha önce depremin merkez üssü Vınçuan ilçesine bağlı bir köyde Yü Cinhua adlı bir kadın elektrik santrali enkazından 150 saat sonra kurtarılmıştı. Ayrıca bir Alman turist 114 saat sonra, bir erkek 139 saat sonra enkaz altından canlı çıkarılmıştı. Kurtarma çalışmalarına katılan Rus kurtarma ekibi de 61 yaşında bir erkeği 127 saat sonra enkazdan sağ çıkardı.

Kurtama çalışmaları sırasında toplanan ceset sayısı, son açıklamaya göre 32 bin 476'yı buldu. Yetkililer, daha önce ölü sayısının 50 bini geçebileceğini açıklamıştı.