kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kendi TV kanalınızı yaratın!

TİMUR SIRT
04.05.2008
Türk Telekom herkesin kendi televizyon kanalını yaratmasını sağlayacak İnternet Televizyonu altyapısı için ilk adımı attı. IPTV ihalesini Türk Telekom girişimi Argela ile dünyada işbirliği yapacak SeaChange firması kazandı..
Evdeki televizyonunuzda NTV, atv ve LigTV'den oluşan bir kanal yarattığınızı düşünün. Uzaktan kumandanızla aylık, haftalık veya günlük programlarınızı belirleyip istediğiniz saatte izleyebiliyorsunuz. İzleyeceğiniz programlarda reklam izleyip izlememe seçeneğine de sahip oluyorsunuz. İşte böyle bir İnternet Televizyonu (IPTV Internet Protocol TV) altyapısı için Türk Telekom ilk adımı attı. Türk Telekom'un geçtiğimiz yıl satın aldığı Argela, altyapıyı ABD'li SeaChange ile birlikte hazırlayacak. İhale için imzalar atılınca ilk uygulama için hazırlıklar başladı. Ayrıca, SeaChange ve Argela birlikte geliştirdikleri İnternet Televizyonu platformunu dünyada da pazarlayacak.

REKLAM İZLE, BEDAVA SEYRET
İnternet televizyonu için ödeme alternatifleri de çok farklı olacak. İsteyenler, hazırladıkları program seçeneklerine göre ödeme yaparken, isteyenler reklam da izleyecek ve programları bedava seyredecek. Reklam veren şirket kişiye özel reklam verecek. Türk Telekom, daha önce TTNet için müzik şirketleriyle yaptığı işbirliğine benzer bir oluşumu medya grupları ile hayata geçirecek. Böylece izleyici istediği kanalı ve programları seçerek, kendi televizyon kanalını yaratmış olacak. Telekom şirketlerinin gelirinin artmasını sağlayacak bu yeni alanda telekom şirketleri ile medya şirketleri de birbirine yaklaşıyor.