kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
Dr. Eren Eroğlu
Ailenizin doktoru

Zayıflama bandı kullanayım mı?

Zayıflama bantları gerçekten de metabolizmayı hızlandırıyor mu? Ben zaten doktor kontrolünde diyet ve spor yapıyorum ama sağlığa zararı yoksa, hızlı kilo vermek için bu bantlardan da kullanmak istiyorum. Tavsiye eder misiniz? Mine L./Mardin

Siz şimdi bana diyorsunuz ki; "Sporumu yapıyorum ve beslenmeme dikkat ediyorum. Ama ne olur izin verin; ne olduğu belirsiz şu bandı kullanayım da, daha çabuk zayıflayayım." Benden size izin yok! Biz üzerine binlerce klinik deney yapılmış ruhsatlı zayıflama ilaçlarını bile birçok kontrol ve ihtimamla hastalarımıza verirken, bir grup sivri akıllı çıkıp içine ne konulduğu muamma olan haplar ya da bantlar üretiyor ve insanlar kullansın diye piyasaya sürüyor. Sorunuz üzerine piyasada en çok satanlardan birinin içeriğine baktım. İnternet sitelerinde, bandın içerisine iki çeşit yüzde 100 doğal yosun koyduklarını, çok çabuk zayıflatırken, hiçbir zararının olmadığını ifade ediyorlardı. Yosunları araştırınca; birinin tiroit fonksiyonlarını etkilediği, diğerinin de yararsızlığı yıllar önce kanıtlanan bir bitki olduğu ortaya çıktı. 'Şu madde doğaldır, öyleyse zararsızdır' lafı beni ifrit ediyor. Yılan zehri de doğaldır ve Sokrates'i öldüren de Baldıran Otu'dur. Etrafınızda acı baldan zehirlenenleri hiç görmediniz mi? Doğru yoldan ayrılmayın bence!

Sağlıkla ilgili sorularınızı SMS (cep telefonu mesajı) yoluyla 4122-ETU'ya iletebilir ya da saglik@sabah.com.tr mail adresine yazabilirsiniz. Ailenizin doktoru sizin için yanıtlayacak.