kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hakan Şükür

Hiçbir futbolcunun dini ve inancı bizi ilgilendirmez...

- Hakan Şükür'ün 'kutlu doğum haftasıyla' ilgili açıklamaları büyük gürültü kopardı. Sizce abartıldı mı bu sözler?
- Bir defa bana söylenen, Hakan bunu durup dururken söylememiş, birebir bu sorulmuş Hakan'a. Onun üzerine konuşmuş. Arada çok önemli bir fark var. Böyle bir soru sorulduğu zaman, inancı olan bir insanın kalkıp böyle bir şey söylemesini herkesin yadırgadığı kadar yadırgamadım doğrusu. Kiminle ne yakınlığı olduğu beni ilgilendirmiyor ama Galatasaray camiası içinde bir fikrin bayraktarlığını yaptığı kısmına kesinlikle katılmıyorum.

- Fethullah Gülen'e yakınlığı olan futbolcuların altyapılara kadar sızdığı şeklindeki iddialar geçen gün Divan Kurulu'na kadar geldi ama...
- Bu doğru değil. Sonuçta bizim yöneticilerimiz bu insanlarla yaşıyor Florya'da. Bu kadar Florya'dan kopuk, alt yapımızdan kopuk yaşayan insanlar değiliz. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu konu bence Galatasaray'ı yıpratmak için gündeme getiriliyor.

- "Futbolcularımızın hangi dine, hangi tarikata bağlı oldukları bizi ilgilendirmez," dedi bir yöneticiniz. Size göre de bunlar yöneticileri ilgilendirmeyen bilgiler midir?
- İstedikleri tarikata veya dine bağlı olabilirler, burada bizi ilgilendiren bir konu yok. Bunun bayraktarlığını, bunun sözcülüğünü, bunun bir tür vaizliğini yapıp yapmadıklarıyla ilgileniriz biz. Eğer bunu kendilerine iş edinmişler ise buna reaksiyon veririz. Onun dışında birisinin diniyle, inancıyla ne alakamız var?

- Hakan Şükür'ün takımla arasının limoni söylentileri ne derece doğru?
- Hakan'a üzülüyorum çünkü Hakan şu ülkede sahip olunacak herhalde her türlü rekora, her türlü başarıya imza atmış, Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu. Bunu ben değil, istatistikler söylüyor. Bu çocuk 15 senedir içinde olduğu bir camiaya zarar vermek ister mi? Sadece Galatasaraylıların değil, Türk futbolseverlerin de bence Hakan'a bir vefa borcu var. Ayıp artık, adamı bir rahat bırakalım.