kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yöneticiler hiç de şımarık ve zengin değiller!

-Kulüp başkanlığı çok itibarlı, herkese layık görülmeyen bir görev. Neye göre seçilir kulüp başkanı, hangi özelliğine güvenilir, nasıl bir güce emanet edilir o koltuk? Para mı, güç mü, karizma mı?
- Bence bu sorunun her kulübe göre farklı cevabı var. Mesela Galatasaray'da başka şeyler de önemlidir ama mutlaka ve mutlaka karaktere bakarak karar veriyorlar. Başka kulüplerde mevkiye ve sahip olduğu para gücüne bakılıyor. Bizim kulübümüzde para gücü ya da yüksek bir mevki, ters tepen bir unsur dahi olabilir.

- Neden ters teper?
- Çünkü biz tutucu, örf ve âdetlerine bağlı bir camiayız. Eğer zenginlik ve sahip olduğunuz mevki, karakterinizi kötü yönde etkileyen bir faktörse aleyhinize çalışır.

- Mehmet Demirkol bu dönemin bazı başkan ve futbol yöneticileri için 'şımarık, fanatik, zengin çocukları bunlar' demişti. Futbol terörünün sorumlusu olarak da onları görüyor. Bu yoruma katılıyor musunuz?
- Her şeyden önce zengin çocuğu değilim! Sahip olduğum her şeye kendi çabamla sahip oldum. Böyle olunca da şımarık olma lüksün olmuyor pek. Camiamızdaki yöneticilerin de zengin, şımarık olduğunu düşünmüyorum. Zaten camia size şımarma imkânı vermez!