kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Hillary Clinton, Ermeni lobisinin etkisinde kalmış'

* ABD'deki başkanlık seçimleri öncesinde başkan adayları ile temaslarda bulundunuz. Clinton'a bağış bile yaptınız. Neden siz ve bu görüşmeler sırasında hangi konuları gündeme getiriyorsunuz?
Ben uluslararası iş yapan, dolayısı ile ABD'de ilişkileri olan biriyim. ABD bugünkü gücü itibarıyla Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren bir ülke. Yeri gelince gölgesini görmek dahi istemediğimiz, yeri gelince de katkısını kabul ettiğimiz bir ülke. Ben şimdiye kadar hiç olmamış bir şeyi yapma peşindeyim. İlk temasımı da Hillary Clinton ile yaptım. Ziyaretimde bana Ermeni lobilerinin bu yıl içinde kendisini dört-beş kere ziyaret ettiğini ifade ederek, 'Türkiye'den gelen ilk kişi sizsiniz' dedi. Görüşmelerim sırasında anladım ki, Ermeni Lobisi'nin de etkisi altında kalmış. Şimdi ne zaman istersem bir telefon edip uygunsa gidip görüşebilirim. Bir diğer aday John McCain ile de görüştüm. Haziran gibi Barack Obama ile buluşacağız. Her ne kadar Obama önde görünüyorsa da bana göre henüz bu iş ortada. Türkiye'de yaşayan bir işadamı olarak ben bu görüşmelerin gerekli olduğuna inanıyorum.

* Bir röportajınızda 45 yaşından sonra siyasete atılacağınızı söylemiştiniz. Bu görüşmeler bir ön hazırlık mı?
Esasında çok fazla siyasi konularda konuşmak istemiyorum ama, bu sorunuzun yanıtı 'hayır'. Bana kalırsa başka işadamlarımızı da bu konuda çalışma yapmalı. Çok geç atılan adımlar bunlar.