kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Zaten böyle bi şi olacağını biliyordum. Bigün kafası atıp, gene, birini ısırıverecek. Nitekim ısırmış. Badem'den bahsediyorum.. Hani Mustafa Koç tarafından evlat edinilen fok balığı.
Biliyorsun bu, sayıları bi hayli azalan Akdeniz türü bi balık. Özel korunuyor. Hem de ne koruma. Bizim 2000 nüfuslu Hisarönü Köyüne 1 doktor düşerken Badem'e düşen doktor sayısı da aynı! Bi foka bi doktor yani.. Şanslı balık.
Balık şanslı da, insanlar biraz şanssız.. Badem geçen yıl bizim Bördübet koyuna yerleştiydi. Turistlerle bi oyunlar bi oyunlar. Oysa Badem'in korumaları (İnanmayacan ama Başbakanın ki gibi onun da korumaları var.. Gerçi öyle ordu gibi değil de 4-5 genç karadan ve denizden devamlı izliyorlar) evet Badem'in korumaları insanları "Çok yaklaşmayın, ısırabilir.." diye ikaz ediyor ama pek dinleyen yok. Hayvanla oynarken ters bi tarafına dokundun muydu da ısırıveriyor. Bördübet'te bi hanımı ısırdıydı. Şimdi de Gökova'da Akyaka'da bi Alman turistin bacağını bayağı hırpalamış. Üstelik adam yüzerken birden saldırmış Badem. Muhtemelen, biraz önce, bi gurup Muğla Üniversitesi öğrencisinin kucaklayıp karaya çıkarmasına sinirlenmiş olacak ki, ellerinden kurtulunca, denizde ilk gördüğüne saldırmış. Bilmem kaç dikiş atmışlar turistin bacağına.
Aklında olsun, yazın o taraflara geldiğinde yüzerken, bi tesadüf, Badem'le karşılaşırsan dokunmaya mokunmaya kalkma, bi selam ver geç! Üstüne sıçrarsa telaştan boğulabilirsin de.
Yalnız, bu arada bi endişemi de belirtmeliyim Abuzittincim. Bu fokcuk, ara ara insanların arasında gözüküp oynaşırken bazen de kaybolup tenha yerlerde tek başına dolaşıyor. Tenhalarda menhalarda başına bi iş gelmesin diyorum. Önce İtalyan barış elçisi sonra Danimarkalı bisikletli, bi de Badem olursa işte o zaman milletçe, karizmayı iyice çizdiririz..
Foktan aslana geçecek olursak, Galatasaray'lıların şampiyonluk maçında stada getirdikleri aslan evine dönmüş ama hayvancağız için "Strese girdi. O geceden beri ne doğru dürüst yemek yiyor ne de kükrüyor!" diyorlar.
"Bütün aslanlar Galatasaraylıdır!" diye bi kural olmadığına göre bu pekala Fenerli bi aslan olup strese girmiş olamaz mı? Fakat bence önemli olan hayvanın o ortama getirilmesine karşı çıkanlara, Adnan Polat'ın verdiği tepki..
"Bu kadar kıyamet koparmaya ne gerek.. Uygun bulduk getirdik" demiş. Kafesin kapağını açıp hayvanla sarmaş dolaş olmaya kalksaydı neyin koptuğunu görürdük.
Amma velakin.. Her şeye rağmen " aslan cimbom!" Şimdilerde bi de "Ortalama Türk nedir?" tartışması başladı kardeşim. Her kafadan bi ses çıkıyor. Ortalama Türk şu dur bu dur diye.. Ortalama Türk'ü bilmem de ortalama Türk erkeği 14'tür Abuzittincim. Ankara Cinsel Tıp Enstitüsü uzun araştırmalardan sonra bu rakamda karar kılmıştı.
Eğer son ekonomik gelişmelerden dolayı revize edilme durumu ortaya çıktıysa onu bilemem.
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
"tecellister@gmail.com"1