kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trilyonluk yatlar görücüye çıktı

Yeni Haber
Muğla'nın Marmaris ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Yat Fuarı'nda trilyonluk yatlar görücüye çıktı. Fuarda fiyatı 500 bin avro ile 5 milyon avro arasında değişen yatlar sergileniyor.

Marmaris Yat Limanı'nda dün akşam saatlerinde açılan, ''27'inci Geleneksel Marmaris Yat Fuarı'', yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Turistler, yat limanında demirleyen lüks yat ve guletleri kameraları ile görüntülemeye çalışıyorlar.Marmaris Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Yat Fuarı Organizasyonu Başkanı Cem Boz, AA muhabirine fuarın 27 yıldır aralıksız olarak
düzenlendiğini belirterek, ''Festivale 15 ülkeden katılım var. Fuara en fazla 55 yat katılabiliyor, limanın yat kapasitesi bu kadar. Fuarın amacı Türkiye'yi ve bölgedeki gulet ve yat sektörünü dünyaya tanıtmak'' dedi.

Fuarda fiyatı 500 bin avro ile 5 milyon avro arasında değişen yatların sergilendiğine işaret eden Boz, ''Akdeniz'deki en eski fuara katılan teknelerin kalitesi çok yüksek. Teknelerin içinde her türlü konfor düşünülmüş. Teknelerde mutfak, jakuzi, bar, restoran, su sporları gibi bölümler yer alıyor'' diye konuştu.

"MAVİ TUR''A HAYRAN KALDI, 5 MİLYON AVRO'LUK YAT YAPTIRDI


Fuarda sergilenen 34 metre uzunluğundaki ''Blue İce'' adlı ahşap yatın sahibi Alman Christian Engel, şunları söyledi:

''Yıllar önce yakınlarımla Muğla'da guletle ''Mavi Tur''a çıkmış, çok eğlenmiştik. Bu turdan sonra Bodrum'da, şu an fuara katıldığım yatımı yaptırmıştım. Fuara ilk defa katılıyorum'' dedi. Fuara katılan ''Süheyla Sultan'' adlı ahşap yatın sahibi olan Karadeniz Yatçılık'ın yöneticisi Şölen Dönmez, guletlerinin 40 metre boyunda olduğunu ve dünyanın farklı bölgelerinde turizm amaçlı olarak çalıştığını anlatarak, şunları söyledi:

''Yaz sezonu için Şeysel adalarından Akdeniz'e geldik. 12-14 kişi ağırlayabiliyoruz. Teknede 6 personel görev yapıyor. Tekne ile yolculuğa çıkan müşterilerimiz jakuzi keyfi yapabiliyor. Ahşap guletimizde, karada ve denizde hareket edebilen bir otomobil bulunuyor. Bu müşterilerimizin ve ziyaret ettiğimiz limanlarda turistlerin ilgi odağı oluyor. Ayrıca, Şeysel adalarından getirdiğimiz yaklaşık 100 yıllık geçmişi olan bir balıkçı sandalını da fuarda sergiliyoruz.''

Fuara katılan şirket temsilcileri, fuara Kültür ve Turizm Bakanlığının destek vermesini istediler.