kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Yokluğun mektubunu' yazdı, yardım yağdı...

Murat TAŞDEMİRCİ - Fikri KAYLAN
Karslı 3'üncü sınıf öğrencisi Sevda, Manisa'daki bir okula yazdığı mektupta, ne güçlükle okuduklarını anlattı. O minikler de, "kitapsızlıktan aynı hikâyeyi defalarca okuyan" arkadaşlarına yardım elini zattı..
Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Çengelli İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencisi Sevda Bilgi, doğudaki birçok öğrenci gibi zor şartlarda eğitim görüyordu. Babası yazın çobanlık yapan kışın da inşaatlarda çalışan 4 kardeşin en büyüğü Sevda, binbir imkânsızlık içinde okumaya çalışıyordu. 8 derslikli okuldaki 487 öğrencinin durumu da farklı değildi. Bir süre önce öğrencilerine çeşitli proje görevleri veren öğretmen Yakup Avcı, Sevda'ya da Batı'daki bir özel okula mektup yazma görevi verdi.

İKİ KARDEŞE TEK MONT
Manisa'nın Salihli ilçesindeki Özel Zuhal İlköğretim Okulu'nu seçen Sevda, kendisi gibi 3/A sınıfında okuyan öğrencilere, içinde bulundukları durumu anlatan duygu yüklü bir mektup yazdı. "Siz bilir misiniz nasıl bir duygudur; sabah eski montu ile gelip o montu öğlen kardeşime bırakıp eve dönmek? Delik kara lastiklerle karda yürümek? 5 cm kalemle iki kardeş idare etmek? Kitap bulamadığı için aynı hikâyeyi defalarca okumak?" satırları karşısında çok etkilenen Salihlili öğrenciler de, harçlıklarını topladı, aileleri ve okul aile birliği üyelerinin de katkılarıyla 20 koli giyecek, kitap, kırtasiye ve oyuncağı Çengelli Köyü'ne gönderdi. Salihlili öğrencilerin Okul Müdürü Irmak Şengün de, "Öğrencilerimle gurur duyuyorum" dedi.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR
Bu çok özel yardım kampanyasına ön ayak olan Sevda, Manisalı arkadaşlarından gelen yardımın çok anlamlı olduğunu belirterek, "Büyüyünce doktor veya öğretmen olmak istiyorum. Yokluk içinde okumaya çalışan arkadaşlarım adına, Manisalı kardeşlerime teşekkür ederim" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları