kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Eyvah, her şey çok kötü olacak!'

İPEK DURKAL-GÜNAYDIN / Fotoğraflar: Kokut KALAYCI
Geçen yıl, kimliği belirsiz üç kişinin demir çubuklarla saldırdığı ve öldüresiye dövdüğü Asrın sağlığına kavuştu ama hâlâ olayın tesirinde. Ünlü rock'çının zor günlerindeki cansimidi, hazırlıklarını tamamladığı yeni albümü olmuş..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Eyvah, her şey çok kötü olacak!'
Geçen yıl temmuz ayında Balıkesir'in Erdek ilçesinde program yaptığı barın çıkışında, başlarına çorap geçirerek yüzlerini saklayan üç kişi tarafından demir çubuklarla dövülen rock'çı Asrın iyileşti. Yüzündeki ve vücudundaki darp izlerinin yanı sıra, beyin ödemi oluşan ve geçici hafıza kaybı yaşayan Asrın, yeni albümü ile müziğe bıraktığı yerden devam etme kararı aldı.

* O gece tam olarak ne oldu?
22 Temmuz gecesi yüzünü görmediğim ve kim olduklarını bilmediğim birileri tarafından saldırıya uğradım. Biliyorum, birçok insana şaşırtıcı geliyor ama olay hakkında ben de işte bu kadar biliyorum. Polis bana, "Şüphelendiğin biri nasıl olmaz!" diyor. Yok! Gerçekten yok! Çünkü zaten eğer benim düşmanım olsa, illa ki bir yere bir iz bırakır, bir imza atar, ki bu olayın niye olduğunu bileyim. Öyle bir şey de yok.

ZOR GÜNLER GEÇTİ
* Saldırıdan sonra geçici hafıza kaybı yaşadığınız söylendi. Beyinde hasar kaldı mı?
Geçmişe yönelik hafızada değil ama 'Ram hafızası' dedikleri kısa vadede hatırlamakta güçlük çektiğim olaylar oldu. Bir de konuşma bozukluğu oluştu.

* Hiç ruhsal bozukluk kaldı mı? Mesela insanlar yakınınıza geldikçe huzursuz oluyor musunuz?
Tam olarak öyle değil ama yalnız kalmaktan korktum, evden çıkamadım. Duygusal uyuşma denilen ve hiçbir şeyden etkilenmemek duygusunu çok yoğun yaşadım. Çok mutlu olabileceğim şeylere bile boş gözlerle bakıyordum. Bir de bazen panik atak geliyor. Uykudan 'eyvah, her şey çok kötü olacak!' duygusuyla uyanıyorum. Hem ruhsal hem de fiziksel olarak çok zor günler geçirdim, ama geçti.

* Bu saldırının bir kız davası yüzünden olduğu da konuşuldu...
Hiç sanmıyorum. Ayrıca benim yedi yıldır birlikte olduğum bir kız arkadaşım var.

* Yaşadıklarınızdan sonra yalnız mıydınız, yoksa dostlarınız sizinle miydi?
Albümü birlikte hazırladığımız, dört yıldır kader birliği yaptığımız davulcu Emrah Demiralp ve gitarist Burak Saltan vardı yanımda. Hem yeni albümü hazırladık hem de duruma bir baktık, insanlar ne tüketiyor, ne dinlemeyi seviyor diye.

* Ne gördünüz?
Karamsar bir tablo. Tüketim trendi değişti insanların. Albümü yaparken artık en çok dikkat etmen gereken şey, gerçek olması.

* Gerçek bir albüm mü hazırladınız?
Bana göre ilk albümüm 'Kızancıklar' da gerçekti. Bu da öyle bir albüm.

* En son albümünüz ne zaman çıktı?
2004'te Ulus Müzik'ten çıktı ama biz o firma ile anlaşmazlığa düştük. Onlar albümün bir bölümünü bir günlük gazetenin yanına promosyon verdiler. Ben öyle bir çalışmayı kabul etmedim. Beraber çalışamadık. O yüzden pek çok kişi benim 'Maksimum' albümümü bilmiyor. Bir klip çekildi 20 gün döndü sonra firma da maddi sıkıntılar yaşadı, öyle gitti o albüm. Ondan önceki albümüm de 17 Ağustos 1999'da deprem günü çıkmıştı. Yani çok bir şey konuşmaya gerek yok. Şanssızlıklar yakamı bir türlü bırakmadı. Bu albümde inşallah bir talihsizlik yaşamam.

* Ne kadar zamanda hazırlandınız bu albüme?
Aslında 2.5 sene. Ama son aylarda iyice ağırlık verdik. Çünkü kendimi bir işe konsantre etmem gerekiyordu. Bu albüm benim cansimidim oldu.

CESARETLİ ROCK ALBÜMÜ
* Albümünüz için görüştüğünüz firma var mı?
Albümün her şeyini kendim karşıladım. Çıkmaya hazır hale getirdim. Şimdi görüştüğüm firmalar var ama albümün pazarlanması, dinleyiciye sunumu belli bir kalitenin üzerinde olmalı. Çünkü ben sırf bu sebepten komple bir albümü çöpe attım. Önceki albümümde Kibariye ile düet yapmıştım mesela...

* Çöpe atmak yerine yeni albümde değerlendirseniz?
Yok, bir önceki işimden medet umamam. O işin esprisi şuydu; rock müzikte bir adam var ve arabeskin en iyi seslerinden biri ile düet yapıyor. Ama zaten benden sonra Tarkan da yaptı Kibariye ile düet.

* Peki bu albüm için yeni proje var mı?
Yok, albümün kendisi proje zaten. Sound'u cesaretli bir rock albümü oldu.
Haberin fotoğrafları