kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Aşk bizden neden uzaklaştı?

Gerçekten ilişkilerimizde tuhaf şeyler oluyor. Bana göre tuhaf olan şey de şu: "Kendimizi bilgiyle donattık. Dünyaya açıldık ama hiçbir zaman olmadığımız kadar yalnızız!" Şimdi isterseniz gelin şu soruyu kendimize soralım. Sorunun arkasından da bir dedektif gibi iz sürelim. "Aşk bizden neden uzaklaştı?" Dikkat edin! Bu soruyu size soran ben değilim. Bu soruyu birbirinize her gün soran sizlersiniz. Ben sadece içinizden geçen düşünceyi yüksek sesle dillendiriyorum. Ve sizlere diyorum ki: 'Evet! Aşk bizi terk etti. Ama neden etti?

APIŞ ARASI AŞKLAR
Bana göre aşk, sonradan öğrendiği acı gerçekler yüzünden bizi terk etti! Ne demek bu şimdi? Aynen şu demek: "Aşk; erkeklerle kadınlar arasındaki güvensizliğin ve yozlaşmanın her geçen gün arttığını gördüğü için bizi terk etti!" Bu sözden sonra kimin ne düşündüğünü bilemem. Ama benim aşkla ilgili bildiğim gerçek şu: "Aşk eski kafalı bir düşüncedir!" Şimdi üzülerek söylemeliyim ki, bizler aşkın eski şifrelerini değiştirdik. Ona yeni bir şifre verdik. Ama eski aşka verdiğimiz yeni şifrenin de düşüncesini değiştirdik. Bu yüzden de ilişkilerimizde yolumuzu şaşırıp, aşkı hissiz yaşamaya başladık. Aşkı ruhumuzun derinliklerinde aramamız gerekirken, apış aralarımıza hapsettik! Bazı kadınlar aşkın yeni şifresiyle 'apış arası aşk!'larına kavuşurken, gönül aşklarından yoksun kaldıklarının farkına daha yeni yeni varmaya başladılar. Ondan sonra da şu gerçeği öğrendiler: "Apış arası aşklar, gerçek aşk değil!" Erkekler ise aşkın yeni şifresiyle kadınların apış aralarına aşık olurken, gönül aşklarından yoksun kaldıklarının farkına daha yeni yeni varmaya başladılar. Onlar da şu gerçeği öğrendiler: "Düşlerimdeki kadın, apış arasına sıkışmış kadın değil!"

LİBİDOSUZ YAŞAM
Artık ilişkilerde geldiğimiz nokta şu ki, aşkın yeni şifresi artık bir işe yaramıyor. Nasıl yarasın ki? Aşkın eski şifresi 'his'ten beslenirken, aşkın yeni şifresi 'et!'ten besleniyor. O zaman da geriye şu soru kalıyor: Aşk bize tekrar geri döner mi? Her gidişin bir dönüşü gerçeğinden yola çıkarsak, o zaman size şunu söylüyorum: "Neden dönmesin?" Şimdi yalnızlığın pençesinden kendisini kurtaramayan yalnız kalplerin bana şöyle haykırdığını duyar gibiyim: "Nasıl dönecek?" Ben de onlara yazımı bitirirken şöyle bir cevap vereceğim: "Libidonuz sizi terk ettiği gün, özlemini çektiğiniz aşkı bulduğunuz gündür! Unutmayın ki gerçek aşk, kalplerde yer bulur."