kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gazete sahipleri dolandırıcılıktan yakalandı

Yeni Haber
Tan ve Meydan Gazetesi'nin sahibi Abdullah K. ile eşi Rezzan A., dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Haklarında birçok adliyeden arama kararı bulunan çiftin karşılıksız çek verme suçundan arandıkları öğrenildi. Bakörköy'deki evlerine yapılan baskınla yakalanan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyet çıkışında polis aracına bindirilen Rezzan A.'nın kendisini görüntüleyen basın mensubuna el sallaması dikkat çekti.

Haklarında İstanbul'daki bir çok adliyeden arama kararı bulunan eski gazete sahibi karı-koca çift Bakırköy'deki evlerine yapılan baskınla yakalandı. Tan Gazetesi'nin eski sahibi Abdullah K, ile Rezzan A, Meydan Gazetesi'nin de kurucusuydu. Daha önce de yakalanıp hapis cezası alan çiftin çekleri karşılıksız çıkmış ve haklarında yakalama kararı çıkarılmıştı. En son 2007 yılının Ocak ayında yakalanarak hapse giren Abdullah K ile Rezzan A, bu kez Bakırköy'deki evlerine yapılan baskın sonucunda gözaltına alndı. İstanbul'un farklı bölgelerindeki bir çok adliyeden aramaları bulunan çift, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Emniyete getirilerek işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Bu arada emniyet çıkışında zanlıların çıkışları sırasında da ilginç bir olay yaşandı. Çıkışta basın mensuplarını karşısında görünce görevli polislere direnek dışarı çıkmak istemeyen Rezzan A, araca bindikten sonra kameraya el salladı. Eşi Abdullah K ile birlikte aynı araca bindirilen Rezzan A'nın bu hareketi basın mensupları arasında şaşkınlığa neden oldu.
İki zanlı daha önce Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği tarafından yakalanarak Üsküdar Adliyesi'ne çıkarılmıştı. Hakklarında 16 ayrı suç dosyası bulunduğu bildirilen zanlılar ''Çek Kanunu'na Muhalefet'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

CİHAN