kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Bakan Günay tartışmalı alanları yerinde inceledi
BODRUM'DA 5 kata izin veren yeni imar değişikliği, Güllük Körfezi'ndeki denize dolgu ve kaya mezarını tahrip edilerek yapılan yüzme havuzlu villa tartışmalarının ardından dün Bodrum'a giden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tartışmalı alanları yerinde inceledi. Günay, incelemesi sırasında tartıştığı Turgutreis Belediye Başkanı ANAP'lı Ali Server Yazgan'a "Burada 25 metre koruma alanı olması gerekirken inşaat ruhsatı vermişsiniz" dedi. Yazgan da inşaata Muğla Anıtlar Koruma Kurulu'nun göz yumduğunu söyledi. Günay gazetecilere ise "Pina Yarımadası'ndaki dolguya müdahil olmaya çalıştık, kaya mezarları üzerindeki inşaatlar tarih duyarsızlığıdır" diye konuştu.
Alp ARBAK / SABAH

Sabun fabrikasında patlama: 1 ölü, 3 yaralı
TUZLA'DA bir sabun fabrikasındaki patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Organize Deri Sanayi Bölgesi'ndeki bir sabun fabrikasında meydana gelen patlama sırasında içeride bulunan Mehmet Alkan (26) olay yerinde hayatını kaybederken ağabeyleri Hasan Alkan (32) ve Ahmet Alkan (32) ile Engin Ertaş (25) yaralandı. Yaralılar, Tuzla Devlet Hastanesi ile Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasan Alkan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Patlamanın, fabrikadaki oksijen tüpünden kaynaklandığı belirtildi.

Meclis komisyonu Tuzla'yı inceliyor
TUZLA tersanelerinde meydana gelen ölümlü iş kazalarını ve tersanelerdeki çalışma koşullarını incelemek için mecliste oluşturulan komisyon, tersane bölgesinde inceleme yaptı. AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç başkanlığında 16 milletvekili işçilerle görüştü. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Milletvekili Bayram Meral "Tersanelerde iş kazaları had safhada. Çok sayıda taşeron çalışıyor. İş güvenliği yok. Şartlar yüzde 98 olumsuz" dedi.
Serdar CANIPEK / SABAH