kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gencer'in küllerini Boğaz'a, Zeynep Oral, Şule Soysal ve Melahat Behlil birlikte döktü.

Anayurduna külleriyle geri döndü

Recai KÖMÜR / SABAH
Leyla Gencer'in külleri Dolmabahçe açıklarında, hayatını "Tutkunun Romanı" adlı kitabına aktaran gazeteci Zeynep Oral tarafından Boğaz'a döküldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Anayurduna külleriyle geri döndü
İtalya'nın Milano kentindeki evinde solunum ve kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitiren soprano Leyla Gencer'in yakılan bedeninin külleri, vasiyeti gereği İstanbul'a getirildi. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner (İKSV) ve yakın arkadaşı Melahat Behlil tarafından İstanbul'a getirilen küller, müzik ve alkışlar eşliğinde dün Dolmabahçe açıklarında doğup büyüdüğü İstanbul'da Boğaz'ın sularına döküldü. Leyla Gencer anısına düzenlenen veda töreni için yakınları, sanatçının küllerini taşıyan Süreyya adlı tekneyle denize açıldı. Gencer'in ahşap bir kutuda bulunan küllerini Boğaz sularına, sanatçıyı yakından tanıyan ve hayatını "Tutkunun Romanı" adındaki kitabına aktaran Zeynep Oral ile yakın dostları Büyükelçi Şule Soysal ve Melahat Behlil döktü. Ünlü sanatçı ağıtlarla uğurlanmak istediğini vasiyet ettiği için, Dolmabahçe meydanında İKSV tarafından organize edilen törende, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu Mozart'ın Requiem'inden (Ağıt) "Lacrimosa" ile Ahmed Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu'nun 5, 12 ve 13'üncü bölümlerini seslendirdi. Küllerin denize dökülmesinin ardından dostları denize beyaz güllerden yapılmış bir çelenk bıraktı. Tören, teknede ve Dolmabahçe Meydanı'nda toplananların alkışlarıyla son buldu.

TGC GÖNÜLTAŞ'I KINADI
Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Leyla Gencer'e yönelik "Küllerinizle suyumuzu kirletmeyin" yazısından dolayı, Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş'ı kınadı.
Haberin fotoğrafları