kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Havuç pastası

Havucu rendeleyip tencereye koyun. Üzerine suyla şekeri de ilave edip, havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. İndireceğinize yakın margarini de ekleyin, margarin eridiğinde ateşten alın. Kakaoyu, dövülmüş cevizi veya fındığı, ufaladığınız bisküvileri ekleyip, iyice karıştırın. Yuvarlak bir kaseye karışımın yarısını koyup, üzerine bastırarak düzeltin. Arasına muz dilimleri dizin. Kalan karışımı da üzerine yayıp, buzdolabında bir gece bekletin. Servis yapacağınız zaman bir servis tabağına ters çevirip, üstüne hindistancevizi serpin.

MALZEMELER
*
1 kg. havuç
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
* 125 gr. margarin
* 2 paket pötibör bisküvi
* 1 adet muz
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı hindistancevizi
* Dövülmüş fındık veya ceviz

Etli hamur sarma
Yumurtaları 10 dakika kadar haşladıktan sonra, kabuklarını soyun. Pazıları yıkayıp, saplarını kesin. Bir mutfak havlusunun üzerine çıkartıp, kurutun. Kıymayı galeta unu, baharat ve tuzla yoğurun. Milföy hamurunu 1 cm. kalınlığında açıp, kıymayı eşit kalınlıkta hamurun üzerine yayın. Kıymanın üzerine önce pazı yapraklarını, daha sonra da yumurtaları dizin. Daha sonra hamuru rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürün, 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
*
500 gr. milföy hamuru
* 5 adet yumurta
* 1 demet pazı
* 250 gr. kıyma
* 2 çorba kaşığı galeta unu
* 1 yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz, karabiber, kimyon

Pirinçli börek
Öncelikle kıymayı, rendelenmiş soğanla kavurun. Sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip, soğumaya bırakın. Pirinci haşlayıp, süzün. Kavurduğunuz kıymayı, ince kıyılmış maydonozu ve bir yumurtanın akını ilave edip, karıştırın. Bir tavada margarini eritin. Bir fırın tepsisine aralarını yağlayarak iki yufkayı yayın. Üzerine hazırladığınız pirinçli harcı serip, kalan iki yufkayı da yine aralarını yağlayarak pirinçli için üzerine yayın. Son olarak böreğin üzerine yumurta sarısı sürerek fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
*
1 su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı kıyma
* 1 adet soğan
* 1/2 demet maydonoz
* 1 adet yumurta
* 4 adet yufka
* 100 gr. margarin
* Tuz, karabiber