kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bahar yorgunluğu cinselliği etkiliyor

DR. CEM KEÇE
15.05.2008
Mevsimsel değişimler yaşanırken kişi kendini yorgun ve son derece bitkin hissedebilir. Bu durum cinselliği de olumsuz etkileyebilir. Çözümü ise dengeli beslenme ve morali yüksek tutmaktır..
Evliyim ve iki çocuk babasıyım. Bahar geldiğinden beri cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunu yaşamaya başladım. Sabahları yataktan kalkmaya gücüm yok. Kendimi toparlayamıyorum. Neden bu hale gelmiş olabilirim? İstanbul/T.Y.

Hava ve mevsim değişimleri insanın biyoritmini olumsuz ölçülerde etkileyebilir. Dışarıda hava ne kadar güzel olursa olsun yataktan çıkmakta zorlanıyor, çok uyuduğunuz halde kendinizi yorgun hissediyor olabilirsiniz.

Kendinizi sevmelisiniz
Bu duruma 'bahar yorgunluğu' denir. Bu sorundan kurtulmak için öncelikle kendimizi sevmek ve mutsuzlukların gelip geçici olduğuna inanmak gerekir. Ayrıca sabahları aç karına en az 15 dakika yürüyün. C, A, B ve E vitaminleri, potasyum, selenyum ve omega-3 alın. Yeşil çay için. Pamuklu kumaştan üretilen kıyafetler giyin. Her gün akşam ya da sabah duş alın, prebiyotik içeren içecekleri bol bol tüketin. Cinsel isteksizlik ve bahar yorgunluğu ile mücadelede dengeli beslenme çok önemlidir. Alkol tüketimini de azaltın.