kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bob Dylan

Sinefiller için...

Kaya GENÇ
* Beni Orada Arama'da hayatı anlatılan Bob Dylan'ın son albümü Modern Times çıkalı iki sene oldu. Rolling Stone 65 yaşındaki sanatçının albümünü yılın albümü seçti.

* Bir önceki albümü Love and Theft'i yayınlamak için Bob Dylan'ın plak şirketi kötü bir gün seçmişti. Çok beğenilen ama yaşanan olayların biraz da gölgesinde kalan albüm 11 Eylül 2001'de piyasaya çıktı.

* Bob Dylan diyor ki: "Herkes eşitlikten bahsediyor... Bana sorarsanız herkesin eşit olduğu tek nokta var, o da hepimizin en sonunda ölecek olmamız." Ayrıca akla Oscar Wilde'ı getiren ilginç fikirlere de sahip: "Ben doğaya karşıyım. Doğadan hiç mi hiç hazetmem. Bence doğa hiç de doğal değildir. Bence yegane doğallık rüyalarımızdadır. Doğa neyse ki rüyalarımızı da çürütmeyi başaramıyor." Son olarak iktidar hakkında: "Ben krallarla yemek yedim, önüme her şeyi de serdiler. Çok da etkilendiğimi söyleyemeyeceğim."

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNDEN...
* Hep Seni Aradım'ın yönetmenliğini aslında Joel Schumacher yapacaktı. Filmin başrolünde de Brendan Fraser olacaktı. Sonra bütün planlar değişti.

* Hep Seni Aradım'da Matthew karakterini bir lokantada telefonla konuşurken görüyoruz. Lokantanın adı Bellucci. Bu da filmin uyarlandığı Fransız yapımı L'Appartement'ın başrol oyuncusu, güzel insan Monica Bellucci'ye bir gönderme.

* Şantaj'ın çekimleri yedi hafta sürmüş. Daha önce filmin isminin Turist olması düşünülüyormuş.

* Şantaj'ın başrolündeki Michelle Williams 1980 doğumlu. Kendisi 1998-2003 arası gösterilen Dawson's Creek dizisinin de Oscar'a aday gösterilen yegane oyuncusu.

* Teaching Mrs. Tingle'ın yönetmeni Kevin Williamson'ın kendi çocukluk hayallerinden yola çıkarak yarattığı ve Kanal D'de yayınlanan Kavak Yelleri dizisini de epey bir etkilemiş olan Dawson's Creek, daha sonra Ugly Betty, How I Met Your Mother gibi dizilerde ufak rollerde gördüğümüz Connecticut'lı oyuncu, bebek James lakaplı James Van Der Beek'in canlandırdığı Dawson Leery'nin çevresinde gelişen olayları anlatıyordu. Dawson iki kız arasında kalıyordu: İlk büyük aşkı Joey Potter ve kasabaya sonradan gelen sarışın Jen Lindley. Joey Potter'ı daha sonra Tom Cruise'un Scientology tarikatına da sokacağı (bu yüzden Dawson's Creek hayranları tarikatçı Tom Cruise'dan nefret eder) karısı Katie Holmes canlandırıyordu. Michelle Williams ise Jen rolündeydi.

* Michelle Williams, 2005 yılında Ang Lee'nin Brokeback Mountain filminde Alma Beers Del Mar rolüyle karşımıza çıktı. Kocasının bir başka adama âşık olduğunu öğrenen bir kızı canlandırdığı filmin setinde Heath Ledger'la tanıştı. Aynı yılın ekim ayında ilk çocuklarını yaptılar: Matilda Rose isimli bu kız bebeğin vaftiz babası ise, Brokeback Mountain'da Ledger'ın canlandırdığı kovboyla aşk yaşayan Jake Gyllenhaal'dı.

* 2007 yılı eylül ayında "yoğun iş programlarındaki uyuşmazlıklar" yüzünden Williams ve Heath Ledger, nişanlarını bozdu. Dört ay sonra, 22 Ocak 2008'de ise Michelle Williams eski nişanlısının New York'taki evinde ölü bulunduğunu öğrenecekti. Onun hakkında şöyle dedi: "Kontrol edilemez bir enerjisi vardı. Yataktan dışarı fırlar güne başlardı. Uykusuzluk çekerdi. Çok fazla enerjisi vardı. Neye elini atsa başarma yeteneğine sahipti. Onun ne kadar kırılgan olduğunu ise insanlar ölümünden sonra fark etti. Çok güzel, güçlü, erkeksi bir adamdı ve bu yüzden de aslında oyunculuğunda var olan kırılganlığını gözden kaçırabiliyordu izleyici. Ama alttan alta büyük bir duyarlılığa sahipti."
Haberin fotoğrafları