kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Siyaseten hassas satranç takımları"

Yeni Haber
İngiltere Kraliçe'sinin Türkiye ziyaretinin ilginç yönleri, İngiliz basınına yansıyor.

The Times gazetesi, Kraliçe ve eşi Prens Philip'in İstanbul'daki Kapalı Çarşı gezisini esprili bir biçimde yansıtırken, "Türkiye ile Britanya arasındaki diplomatik ilişkiler, siyaseten hassas bir çift satranç takımına rağmen gelişmeyi sürdürüyor" ifadesini kullandı.

Kraliçe'nin Türkiye ziyaretini çok yakından izleyen The Times, Kraliçe ve Prens Philip'in İstanbul'da Kapalı Çarşı gezisini ayrıntılı ve esprili bir biçimde okuyucularına aktarırken, Kraliçe'nin eşini satranç takımları arasında bırakarak sakin bir biçimde halı ve nargile satılan yerlere doğru yöneldiğini belirtti. Gazete, Prens Philip'in satranç takımlarına gösterdiği ilgiyi şöyle anlattı:

"İlk olarak Usame Bin Ladin'li olanını dikkatle inceledi. Tony Blair şah, Donald Rumsfeld vezir idi. George Bush ve Saddam Hüseyin ise sadece piyondu. Daha sonra haçlı seferleri konulu tarihi bir satranç takımından İngiliz bir şövalye ele aldı, ve alışılmış inceliği ile İngilizleri kastederek "Daima kaybeden onlar olur" dedi.

Dondurma satıcısının, Kraliçe'ye eşlik eden İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'a oynadığı oyunu da aktaran gazete, Türk gazetecilerinin Kraliçe'ye ilk sayfalarında yer verdiklerine ve haberlerin büyük ölçüde olumlu olduğuna dikkat çekti.

(ANKA)