kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türban davasına ilişkin rapor tamamlandı

AA
Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can, üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren Anayasa değişikliğiyle açılan davada, esas hakkındaki raporunu tamamladı.

CHP ve DSP, üniversitelerde başörtüsüne serbestlik getiren 5735 sayılı ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un birinci ve ikinci maddelerinin iptali veya yok hükmünde olduklarına karar verilmesi ve dava sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması'' istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Alınan bilgiye göre, raportör Can, hazırladığı raporu bugün Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a teslim etti. Haşim Kılıç da raporun birer örneğini üyelere dağıttı.

Raporun üyelerce incelenmesinin ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın belirleyeceği bir günde, anayasa değişikliğinin ''iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması'' istemi karara bağlanacak.

Davayı, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi Heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması halinde 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak.

Raportörün raporu, Anayasa Mahkemesi üyeleri için bağlayıcı nitelik taşımıyor.