kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Disiplin suçu işleyen öğretmene 3 ayrı soruşturma

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, disiplin suçu işleyen öğretmenler hakkında 3 ayrı kanuna göre soruşturma açılacağını ve 3 ayrı kanuna göre ceza alacağını bildirdi. Bakan Çelik, Danıştay'ın kararı nedeniyle bu tür bir uygulamaya gidildiğini belirtirken soruşturmalarda "birleştirme' uygulamasına artık gidilemeyeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik'in imzası ile valiliklere ve müfettişlere gönderilen genelgede, Danıştay 12. Dairesinin 26 Aralık 2006 tarihli kararı nedeniyle "tevhiden cezalandırma" yönteminin artık uygulanamayacağını belirtti. Bakan Çelik, daha önce disiplin suçu işleyen öğretmenler hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 1702 sayılı İlk ve Orta Tedrisat Muallimlerinin Terfi ve Tecziyeleri Hakkında Kanun, 4357 sayılı İlkokul Öğretmenlerinin Kadrolarına Terfi Taltif ve Cezalandırılmalarına Dair Kanun kapsamında birleştirilmiş soruşturma yapıldığını anımsattı. Çelik, Danıştay'ın bu tür birleştirilmiş soruşturma yönteminin "yasal olmadığını" açıkladığını bildirerek, bu nedenle her suç için her kanuna göre ayrı teklifte bulunulacağını anlattı.


Çelik söz konusu yargı kararı nedeniyle yapılan soruşturmalarda; getirilen tekliflerde her bir eylem için hukuki gerekçenin yazılacağını, suç konusu eylem, işlem, tutum ve davranışların da tek tek suçlanan kişiye bildirilerek savunmasının alınacağını söyledi. Çelik, disiplin cezası tekliflerinin uygulanmasında birlik ve beraberliğin sağlanması için disiplin soruşturma raporlarında her bir eylem için 3 ayrı kanuna göre hukuki nitelendirilmesinin yapılarak disiplin cezası teklifinde bulunulmasını istendi.

(ANKA)