kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Aile kültürünü muhafaza etmeliyiz"

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aile değerlerine yapılan saldırılara ve manevi tahribata karşı geleneksel aile kültürünü muhafaza etmek zorunda olduklarını belirterek, "Bugün küreselleşen dünyada, medya çağında, metropol hayatında, aile değerlerinin zayıflaması unutmayalım ki çok büyük tehdittir. Yeni çağın yeni tehditlerine karşı toplum olarak tedbirlerimizi almak, geleneklerimizi korumak zorundayız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ile Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen ve 81 ilden gelen örnek ailenin katıldığı "Biz Bir Aileyiz" törenine katıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katıldığı törende bir konuşma yapan Erdoğan her yıl Mayıs ayında aile haftasının kutlandığını anımsatarak, aile kavramlarının gönüllerinde ve hayat felsefelerinde çok özel anlamı ve yeri olduğunu söyledi. Türkiye'nin 81 ilinden gelen 81 örnek ailenin oluşturduğu fotoğrafın Türkiye albümü olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu fotoğrafta farklı ekonomik seviyelerdeki ailelerden, özürlü ailelerine kadar Türkiye'nin tüm sosyal kesimleri, tüm renkleri yer alıyor. Bu fotoğraf hepimizin tek yürek, tek ses, tek aile olduğunun açık bir işaretidir" dedi.

"TÜRKİYE AİLESİNDE ZAMAN ZAMAN KIRGINLIKLAR OLABİLİR"

Erdoğan, Türkiye'nin 7 bölgesinde 81 vilayetinde yaşayan, kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı ve genciyle 70 milyon nüfusa sahip tek bir aile olduğunu ifade ederek, "Bu aile büyük bir ailedir. Bu aile bu kutlu değerlerini, mukaddes değerlerini dayanışma ruhuyla gözünün ışığı gibi koruyan bir ailedir" diye konuştu.

"Her ailede olduğu gibi zaman zaman büyük Türkiye ailesinde de birbirini yanlış anlamalar, kırgınlıklar, dargınlıklar olacaktır" diye konuşan Erdoğan, "biz bir aileyiz" şuurunun korunduğu sürece bu gerginliklerin ve küskünlüklerin ortadan kalkacağını söyledi.

YENİ ÇAĞIN YENİ TEHDİTLERİ

Gelecek nesillerin emniyetinin aile değerlerinin güçlendirilmesine bağlı olduğunu dile getiren Erdoğan şöyle konuştu:

"En önemli toplumsal dinamiğimiz olan aileyi güçlendirmek, özellikle aile değerlerine yapılan saldırılara, manevi tahribata karşı geleneksel aile kültürümüzü muhafaza etmek zorundayız. Bugün küreselleşen dünyada, medya çağında, metropol hayatında, aile değerlerinin zayıflaması unutmayalım ki çok büyük tehdittir. Yeni çağın yeni tehditlerine karşı toplum olarak tedbirlerimizi almak, geleneklerimizi korumak zorundayız. Nesiller arası bağları, akrabalık bağlarını, komşuluk hukukunu özellikle şehir hayatında ancak ve ancak güçlü aile bağlarıyla tesis edebiliriz. Aksi takdirde evlilik hayatından sağlıklı çocuklar yetiştirmeye kadar büyük sorunlarla yüzyüze kalırız"

AYNI APARTMAN İÇİNDE


Başbakan Erdoğan, aynı apartman içinde bile komşusunun hastalığını ve yokluğunun bilinmediğini duruma geldiklerini belirterek, "Ama bizim aile gerçeğimiz aslında bu değil. Bizim aile gerçeğimizde kendisi için sevdiğini, diğer komşusu için sevmek var. Komşusu açken kendisinin tok yatması mümkün değildir. Bu gerçeklere bizim yeniden kavuşmamız lazım. Bunu başardığımız an, çok daha güçlü olacağız. İşte güçlü Türkiye bu gelenekler üzerinde varoluyor ve yarınlara bu geleneklerle yarınlara devam edecek" diye konuştu.

Hükümet olarak sosyal devlet anlayışlarının ve sosyal hizmet politikalarının temelinde aile yattığını ifade eden Erdoğan, ailenin zayıflamasına binlerce yıllık aile geleneğinin kültürel erozyona uğramasına asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan daha sonra, törene katılan aileler adına Trabzon'dan gelen Seyfettin Aslan Aksoy'un ailesine plaket verdi ve törene katılan ailelerle fotoğraf çektirdi. Erdoğan tören sonrasında gazetecilerin "Anayasa değişikliği gündeminizden kalktı mı" sorusuna yanıt vermeden ayrıldı.

(ANKA)