kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sakarya Üniversitesi'nde kavga

CHA
Yeni Haber
Sakarya Üniversitesi (SÜ) kampüsünde iki grup öğrenci arasında çıkan kavgada 5 öğrenci yaralandı, 19 öğrenci gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Beden Eğitimi Yüksekolu'nda ülkücü öğrenciler ile Alperen Ocağı'na üye öğrenciler arasında 'güç gösterisi' nedeniyle kavga çıktı. Olayda, Burak Surgüt, Samet Dinçer, Yakup Albayrak, İrfan Beliren ve Onur Gürecioğlu yaralandı. Toplam 19 öğrenci gözaltına alındı.

Yaralılardan Burak Surgüt, Samet Dinçer ve Yakup Albayrak Sakarya Araştırma Hastanesi'nde, Onur Gürecioğlu ve İrfan Beliren Toyata İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan durumu iyi olan Yakup Albayrak taburcu edildi.

Görgü tanıkları olan bazı öğrenciler, kavganın güç gösterisi sebebiyle çıktığını söyledi. Bir grubun kabadayıca davranışının kavgayı ateşlediğini belirten öğrenciler, "İki farklı grup arasındaki öğrenciler birbirlerine hal ve hareketleriyle meydan okuyorlardı. Sonunda bu kavga patlak verdi" diye konuştu.

Bu arada jandarma, kavgaya karışan ve kimlikleri tespit edilen öğrencileri yakalamak için Sakarya Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışma yürütüyor.