kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ayak bakımı yapılırken kullanılacak aletler, mutlaka hijyenik olmalı.

Yazı bakımlı ayaklarla karşılayın

Ayaklar, bakımlı bir vücudun en önemli göstergelerinden... Ayak bakımına özen gösterenler, yazın gönül rahatlığıyla terlik, sandalet ve açık ayakkabı giyebilecek. Ayak Sağlığı Uzmanı Özgül İşgör, ayak bakımı konusunda tüyolar verdi:

* Tırnaklarınızın çabuk kırılmasından ve matlığından şikayet ediyorsanız; koruyucu yağ kullanabilirsiniz. Pantenol ve bisabolol gibi maddeler içeren yağlar, kırılgan tırnakları yumuşatır ve pırıltılarını geri kazanmalarına yardımcı olur. Ayaklarınıza her gün birkaç dakika, bu yağlarla masaj yapın.

JELLE OVABİLİRSİNİZ

* Yorgun ayakların dinlendirilmesi için en iyi yöntem; serinletici bir ayak jeliyle ayaklarınızı ovmak veya bir ayak masaj aleti edinmektir. Masaj aleti sayesinde dolaşım düzeleceğinden, genel bir rahatlama da hissedersiniz.

* Evde ayak bakımı yapmak için düzgün aletlere ihtiyaç vardır. Ayak cildini törpülemek için iki farklı kalınlığı olan bir ayak törpüsü, tırnak etlerini geriye itmek için kullanılacak bir spatula, iyi kesen bir tırnak makası ve tırnak törpüsü; ihtiyaç duyulacak aletlerdir. Evde ayak bakımı yaparken, aşırıya kaçıp cildi yıpratmamak gerekir. Cilt kalınlıkları, son derece nazik ve yuvarlak hareketlerle törpülenmelidir.
Haberin fotoğrafları