kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İhtiyaçları tamamlama zamanı

ESRA ÇORUH
11.01.2008
Karşı konulmaz indirimler başladı. Bu zorlu dönemi az zararla atlatmak istiyorsanız, öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyin. Böylece önümüzdeki sezona da yatırım yapmış olursunuz..
Lüks markalar da indirime girdi. Hazır fırsat varken, böyle bir markadan alışveriş yapmak istiyorum. Sizce ne almam akıllıca olur? (Sultan H. - İstanbul)
- Öncelikle marka takıntısından kurtulmanızı öneririm. Alacağınız kıyafete ihtiyacınız yoksa, marka olup olmamasının da hiçbir önemi yok! Ama haklısınız, İstanbul'da peş peşe açılan lüks markalar ister istemez sahip olma arzusu yaratıyor. Eğer bütçeniz bu tür bir şey almaya izin veriyorsa, o zaman bu indirimler akıllıca olabilir. Ancak alacağınız kıyafete ihtiyacınız olup olmadığını mutlaka sorgulayın. İndirimlerde hepimizin düştüğü hata, sadece indirimde diye alışveriş yapmak ve o aldığımızı bir daha giymemek... Çok para verip de bu hataya düşmek istemiyorsanız, lüks markalardan modası geçmeyen bir kıyafet almak akıllıca olacaktır. Örneğin siyah bir ceketi ya da pantolonu, kaşmir bir mantoyu ya da kazağı her zaman rahatlıkla giyebilirsiniz. Ancak moda dergilerini süsleyen ve bu sezona ait olduğu çok belli olan ürünlerden mutlaka kaçının. Çünkü 'geçen sezondan kalma' görünebilirsiniz.

İndirimden önümüzdeki sezonda da giyebileceğim neler alabilirim? Kış sezonu indirimlerinde yeni sezon için bir şeyler bulmak mümkün mü? (Bahar T. - Ankara)
- İndirimde alışveriş yapmak kârlı gibi görünse de, gereksiz ve fazla kıyafetler almaya sebep olduğu için sonu hüsranla bitebilir. Bu nedenle önümüzdeki sezonda nelerin moda olacağını göz önünde bulundurarak alışverişe çıkarsanız, kazanan siz olursunuz. Örneğin, ilkbaharyaz sezonunda da moda olacak olan elbiseleri indirimden almak akıllıca olacaktır. Şimdi ceket ve opak çorapla giyebileceğiniz bu elbiseyi, ilkbaharda da çıplak tene sandaletlerle giyebilirsiniz. Bu elbiselerin çiçek desenlileri çok moda. Ayrıca kış gardıroplarımızı canlandıran fuşya, mor ve yeşil gibi neon renkler, ilkbahar-yaz koleksiyonlarında da var. Şimdi siyahla tamamlayabileceğiniz neon renkli kıyafetleri havaların ısınmasıyla daha özgürce giyebilirsiniz. İndirimden siyah-beyaz renkli kıyafetler de almanız akıllıca olacaktır. Çünkü her zaman vazgeçilmez olan bu ikili, ilkbahar-yaz sezonunda da çok moda. Ayrıca gümüş yine yeni sezonda parlamanızı sağlayacak başka bir unsur. Gümüş ayakkabı ya da çantayı yeni sezonda da kullanabilirsiniz.

İndirimden bu kış da giyebileceğim gibi önümüzdeki yıl da değerlendirebileceğim bir çizme almak istiyorum. Nasıl bir model almalıyım? Önerilerinizi bekliyorum. (Çagla K. - İzmir)
- Kış indirimlerinin en iyi tarafı, önümüzdeki yıla hazır olacak çizme ve bot satın almaya imkân vermesi. Bu nedenle şimdilerde, önümüzdeki yıl da giyebileceğiniz bir çizme almak çok akıllıca olur. Bunun için öncelikle tarzınızı göz önünde bulundurarak, ne ile giymek istediğinize karar verin. Düz binici tarzı çizmeler bu sezon çok moda ve her zaman da giyilebilecek modellerden. Spor bir tarzınız varsa, bu çizmeleri taytlarla ve dar jeanlerle tamamlayabililirsiniz. Rengine ise ihtiyacınıza göre siz karar verin. Bizim önerimiz, siyah ya da koyu kahverengi. Topuklulardan yana şikâyetiniz yoksa, rahatlıkla giyebiliyorsanız, kalın topuklu modellere bakabilirsiniz. Yuvarlak burunlu ve kalın topuklu bir çizmeyi de her zaman giyebilirsiniz. Üstelik bu modeli hem elbiselerle hem de pantolonlarla tamamlayabilirsiniz. Ayrıca klasik olduğu için de akıllı bir seçim olacaktır.

Merhaba. İndirim için markaların daha başka koleksiyonlar ürettiğini düşünüyorum. O yüzden de indirimden alışveriş yapmaktan kaçınıyorum. Sizce indirim zamanı alışveriş yaparken nelere dikkat etmek gerekir? (Meryem N. - İstanbul)
- Bilinen markalar, indirim için başka koleksiyon çıkarmaz. O yüzden tanınan markaların indirim döneminden rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Ama sadece indirimde olduğu için değil, 'neye' ihtiyacınız olduğunu belirledikten sonra alışverişiniz yapmanız gerekir. Gardırobunuzda ne tür kıyafetlerin ve hangi renklerin yoğun olduğunu gözden geçirin. Sonra ihtiyaç duyduğunuz şeyleri listeleyin. Bu listedeki öncelik sıranıza göre de alışverişe çıkın. Alışveriş sırasında başka şeylere bakmaktansa, sadece listenizdeki aradığınız parçaya bakın. Pantolon alacaksanız, sadece pantolonlara bakın. Yoksa niye alışverişe çıktığınızı unutabiliriniz, bizden söylemesi...

Hem bugünlerde hem de önümüzdeki kış aylarında giyebileceğim bir kaban almak istiyorum. Sizden öneri alabilir miyim? (Heval C. - İzmir)
- Soğuklardan korunmak istiyorsanız, pofuduk montların hem çok işe yaradığını hem de artık klasik olduğunu belirtmekte fayda var. Üstelik nerdeyse hemen her renkte kendinize uygun bir model bulabilirsiniz. Bahar aylarına yatırım yapmak istiyorsanız, geçen sezon da çok moda olan trençkotlardan alabilirsiniz. Basen hizasında biten, truvakar kollu trençkot modelleri, hem etek hem de pantolonların üzerine kullanılabilir. Bu sezon kolesiyonlarında, yağmurluk tarzında kapüşonlu ve volümlü trençkotlar da var.
Haberin fotoğrafları