kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çiçekli elbiseler, günlük hayatta da şık davetlerde de kullanılıyor.

Çiçek çocuk olma zamanı

Esra Çoruh
07.03.2008
İlkbahar-yaz sezonunda çiçek desenleri başrolde. Elbiseden cekete, küpeden ayakkabıya kadar her şeyin rengârenk çiçeklere büründüğü yeni sezonla birlikte romantizm de geliyor ..
1- Çiçek desenlerinin yeni sezonda çok yer aldığını görüyorum. Ama giymeye cesaret edemiyorum. Sizce günlük kıyafetlerde de çiçek desenleri kullanılabilir mi? (Müge T. - Ankara)
Tüm tasarımcılar yeni sezon koleksiyonlarını çiçek desenleriyle donattı. Hatta bu desenler kimi zaman çiçek bahçesini, kimi zaman da masal dünyasını anımsatıyor. Çiçek desenlerinin arasında o kadar çok alternatif var ki, mutlaka kendi stilinize göre bir desen bulabileceksiniz. Ayrıca şık gece kıyafetlerinde olduğu gibi, gündelik giysilerde de çiçek desenleri çok moda. Örneğin spor modeli olan, çiçekli bir elbiseyi günlük hayatınızda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü diz hizasındaki klasik bir elbisedense, çiçekli bir elbise, neşeli bir görüntü verecektir. Dikkat etmeniz gereken elbiseniz desenli olduğu için, ayakkabı ve çantanızı düz renk seçmeniz gerektiği... Eğer bu dengeye dikkat ederseniz dilediğiniz gibi çiçek deseni giyebilirsiniz.

2- 42 yaşındayım. Çiçek desenlerini çok sevsem de daha klasik biri olduğum için tepeden tırnağa bu desene bürünemiyorum. Acaba çiçek desenini aksesuar olarak nasıl kullanabilirim? (Begüm K. -İstanbul)
Bu sezon sadece kıyafetler değil, ayakkabılar, çantalar kısaca tüm aksesuarlar da çiçek açtı. Tarzınız tepeden tırnağa bu deseni kaldıramıyorsa, çiçek desenli bir aksesuar edinmelisiniz. Kıyafetiniz ne kadar klasik olursa olsun, çiçek deseni olan bir aksesuarla canlandırmak sizin elinizde. Örneğin çiçek desenli bantlı sandaletler, sade bir kıyafeti bambaşka bir havaya sokuyor. Aksesuar tutkunuysanız, saçlarınıza da çiçek desenli bantlar takabilir, yüzük, küpe, bilezik ve kolyelerinize birer çiçek kondurabilirsiniz.

3- Önümüzdeki ay bir davete katılacağım ve düz renktense desenli bir gece kıyafeti giymek istiyorum. Sizce gece kıyafetinde nasıl çiçek desenleri kullanılmalı? (Demet R. - İzmir)
Çiçek desenli gece kıyafeti giymenin tam zamanı! Eğer "Çok da cesur olmak istemiyorum," diyorsanız, desenlerinizin rengârenk olmamasına dikkat edin. İki renkli desenler sizin için yeterli olacaktır. Ya da canlı renkler yerine siyah-beyaz çiçek desenlerini de tercih edebilirsiniz. Bu siyah-beyaz deseni, siyah ayakkabı ve çantayla tamamlayabileceğiniz gibi gümüş ya da dore aksesuarlarla da kullanabilirsiniz.

4- Minimal bir tarzım var; desenden çok hoşlanmıyorum. Ama yeni sezonun da çok desenli olduğunu görüyorum. Sizce kendi stilimden ödün vermeden bu trende nasıl ayak uydurabilirim? (Ayşe A. - Antalya)
Desenden çok hoşlanmıyorsanız, tepeden tırnağa çiçek desenlerine bürünmenizin hiçbir anlamı yok. O yüzden tarzınızı bilip ona göre bu trendi uygulamanız en akıllıcası olacaktır. Yine minimal tarzınızı koruyabilir ama üç boyutlu çiçek desenlerini sadece aksesuar gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca çiçek deseni illa ki canlı renklerden olacak diye bir kural da yok, bunu da unutmayın. Tarzınızdan ödün vermeden çiçek desenini de minimal olarak yorumlayabilirsiniz.

5- Çiçek desenleri genellikle kırmızı ve pembe gibi çok canlı renklerden oluşuyor. İşyerinde de bu kadar canlı giymem doğru olmuyor. Bu yüzden sizden bu çiçek modasını işyerine nasıl uygulayacağıma dair öneriler isteyeceğim. (Figen M. -İstanbul)
İşyerine çiçek deseni giyeceğiniz zaman çok canlı renkler yerine daha natürel renkleri seçebilirsiniz. Ayrıca elbise giymek yerine tek parçayı düz renk seçebilir ve üzerini de çiçek deseniyle tamamlayabilirsiniz. Örneğin düz renk bir pantolon ya da eteğin üzerine çiçek desenli bir gömlek ya da ceket işyerine uygun olacaktır. Ancak çiçek deseni giyerken dikkat etmeniz gereken kurallar var. Öncelikle farklı desenleri karıştırmaktan korkmayın. Örneğin "Çiçek deseniyle çizgililer birbirine uyar mı, uymaz mı?" demeden, hepsini bir arada kullanabilirsiniz. Ama renklerinin uyumlu olmasına özen gösterin! Romantik bir hava yaratmak istiyorsanız, çiçek desenli kıyafetinizi 'vintage' bir çanta ya da düz babetlerle tamamlamanızı tavsiye ederiz. Baştan aşağı çiçekli bir elbise giyiyorsanız, kontrast renkte bir kemer ya da kurdele ile deseni bölebilirsiniz. Uzun boyluysanız, iri desenli giysileri tercih edin. Ayrıca çiçek desenli aksesuarlar, kıyafetleri renklendirmek için ideal. Koyu renk bir takım elbiseyi, çiçekli bir çantayla son derece trendy hale getirebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları