kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Romantik giyinmenizin tek yolu çiçekli elbiseler giymek değil. Batik desenler de aynı havayı verebilir.

İlle de desenli olsun

Esra ÇORUH
11.04.2008
İlkbahar-yaz sezonunda çiçek desenlerinin yanı sıra grafik ve bir sanatçının fırça darbelerini andıran desenler de moda. Yeni sezon koleksiyonlarından kendi tarzınıza uygun deseni bulabilirsiniz..
1- Çiçek desenlerini romantik buluyorum ama giymekten hoşlanmıyorum. Sizce başka hangi desenleri seçebilirim? (E. Ç. - Eskişehir)
- Grafik ve masal anlatan desenler sezonun alternatifleri. Batik ya da panel baskılı desenler de çok moda. Çiçek desenleri için size önerimiz, boyama gibi sanatçı elinden çıkan fırça darbeli olanlar. Bunlar hem romantik hem de modern duruyor. Özgün olmak istiyorsanız, desenlerin yeni haline alışın.

2- Klasik bir Türk kadınına göre daha uzun boylu ve yapılı olduğum için desenli giydiğimde kendimi daha da iri hissediyorum. Sizce yeni sezon desenlerinden kendime göre neleri seçebilirim? (O. T. - İzmir)
- Size önerimiz çok renkli desenler yerine, sezonun modası olan adeta bir tablo görünümündeki desenler. Renk bloklu elbiseler ve batik havasındaki bluzlar, sizin vücut ölçüleriniz için uygun olacaktır. İri desenler göz yorabileceği gibi, sizi olduğunuzdan daha geniş gösterebilir. Daha sade renklerde ve desenlerdeki kıyafetlerle bu modaya dilediğiniz gibi uyum sağlayabilirsiniz.

3- Desenli kıyafetlerden satın almak istiyorum ama aldığım şeyleri bir kere giyip, sonra kenara atmak da istemiyorum. Hangi desenleri giymekten sıkılmam sizce? (N. Ö. - İstanbul)
- Desen modası var diye gardırobunuzu desenlilere boğmayın. Her zaman için düz renk kıyafetler daha uzun ömürlüdür. Tarzınıza uygun olanları seçmelisiniz; baştan aşağıya çiçek desenleri mi, grafik mi, panel baskılar mı, yoksa iri fırça darbeleri mi? Yaz günleri için iri çiçek desenli, uzun elbiseler çok kullanışlı olsa da bir sonraki yaza kadar gardırobunuzda bekleyecektir. Ama siyah-beyaz grafik desenli bir kıyafeti modası geçmeden ve sıkılmadan giyebilirsiniz. Desenli ayakkabı, çanta ve eşarplar da yıllar boyu kullanabileceğiniz parçalar arasında.

4- 33 yaşındayım ve yeni sezonun desenli kıyafetlerini çok beğeniyorum. Özellikle farklı desenleri karıştırarak tamamlamak çok hoşuma gidiyor. Peki desenleri karıştırırken nelere dikkat etmeliyim? Önerilerinizi bekliyorum. (Ü. İ. - İstanbul)
- Yeni sezonda birçok tasarımcının koleksiyonunda da farklı desenlerin bir arada kullandığı görülüyor. Özellikle iri desenli bir eteği, yine iri desenli bir bluzla giyebilirsiniz. Ama örneğin, canlı renkteki bir kıyafeti daha sakin ve natürel tonlarda bir parçayla tamamlamanızı öneririz. Böylece riskiniz azalmış olur. Üstünüze çok renkli bir bluz giyiyorsanız, altında daha az renkli olan bir etek veya pantolon daha güzel duracaktır.

5- Özgür bir tarzım var ve sezonun sıra dışı desenlerini kendime çok uygun buluyorum. Sizce bu desenleri işe giyerken nelere dikkat etmem gerekir? (T. A. - Adana)
- Özgür bir tarzınız varsa, desenli kıyafetleri dilediğiniz gibi giyebilirsiniz. İlkbahar-yaz sezonunda çiçek desenlerinin yanı sıra fırça darbesini anımsatan desenler, hatta bir hikâye barındıran desenler bile var. Ancak modaya uyacağım diye baştan aşağıya desene bürünmek zorunda değilsiniz. Tarzınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Dilerseniz bir elbiseyle, dilerseniz bir eşarpla bu modaya uymanız mümkün. Deseninizin şeklinin yanı sıra rengi de çok önemli. Ten renginize uygun renklere yönelmeniz en doğru seçim olacaktır. Desenli kıyafetler sıkıcı görünmek istemeyenler için de oldukça cazip. Örneğin, düz bir kıyafeti desenli bir trençkotla renklendirebilirsiniz. Veya jeanin üzerine giyeceğiniz desenli bir tunik, kıyafetinize canlı bir hava katabilir.
Haberin fotoğrafları