kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Geniş omuzlu kadınlar straples modellerden şaşmamalı.

Elbisenin dayanılmaz cazibesi

ESRA ÇORUH
21.03.2008
İlkbahar-yaz sezonunun başlamasıyla elbiseler de vitrinlerde yerlerini aldı. Elbise satın alırken en önemli kural, vücudunuza uygun modeli seçmek. Örneğin minyonsanız göğüs altından bollaşan mini elbiseleri, bacaklarınıza güvenmiyorsanız uzun modelleri giyebilirsiniz..
1- Bir kokteyl elbisesi satın almak istiyorum. Şimdiye kadar katıldığım tüm kokteyllerde siyah klasik elbise tercih ettiğim için biraz daha farklı bir şey giymek istiyorum. Ne önerirsiniz? (K. M. - İzmir)
- Ne kadar klasik gibi görünse de siyah elbisenin şıklığı tartışılamaz. Ama bu sefer farklı bir seçim yapmak istiyorsanız, sezona uygun olan saten ve canlı bir renkten diz hizasında bir elbise satın alabilirsiniz. Eğer yaşınız ve vücut ölçüleriniz de uygunsa, bu sezon tek omuz çok moda. Yeni sezonda alışık olduğumuz bol kalıptaki elbiselerin aksine vücuda oturan dar kesimli elbiseler de çok moda. Eğer ince hatlarınız varsa, dar kesimli bir elbise de çok hoş duracaktır. Dikkat etmeniz gereken tek şey, kokteyl elbisesinin boyunun çok kısa olmaması. Kalın hatlarınız olduğunu düşünüyorsanız, kruvaze saten bir elbise tam size göre.

2- Yeni sezona uygun bir elbise satın almak istiyorum. Bu elbiseyi nasıl seçeceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. (M. K. - İstanbul)
- Elbise alışverişine çıkmadan önce karar vermeniz gereken bazı konular var. Bunlardan en önemlisi, alacağınız elbiseyi nerede giymek istediğiniz. İkinci olarak, seçtiğiniz elbisenin vücudunuza uygun olup olmadığına bakmanız gerekir. Elbisenizin modeline karar verdikten sonra, rengi de üzerinde durmanız gereken başka bir nokta. Kırmızı ve dore, gece davetleri için uygun renklerdir. Gündüz içinse pastel tonları ve uçuk renkler, iyi seçim olacaktır. Lacivert, elektrik mavisi, fuşya, uçuk pembe ve beyazı her yere giyebilirsiniz. Elbise alırken en trendy modeller yerine, daha uzun süre giyebileceğiniz tarzda olanları tercih etmek akıllıca olur. Sadece bu sezonun trendlerini taşıyan bir parça yerine biraz daha klasiğe kaçmak elbisenin ömrünü uzatır.

3- Özel bir davete gideceğim ve bu davette giyeceğim elbiseyi daha önce birkaç kez kullanmıştım. Sizce bu elbiseyi nasıl farklılaştırabilirim? (O. D. - Ankara)
- Giyeceğiniz elbise, klasik bir kokteyl elbisesi bile olsa aksesuarlarla farklı bir havaya sokmak elinizde. Eğer siyah bir elbise giyiyorsanız, inci kolyeler elbisenizi daha özel bir havaya sokmaya yetecektir. Eğer inci kolyeleri yaşınız için ağır buluyorsanız, sezonun iri takılarıyla kıyafetinizi renklendirebilirsiniz. Büyük küpeler, kalın bilezikler ya da bir broş, düz elbisenizi farklı kılmanızı sağlayacaktır. Ya da yakanıza takacağınız bir eşarp veya omzunuza alacağınız bir şal da havanızı baştan aşağı değiştirebilir. Bunun yanı sıra kullandığınız tüm aksesuarların kendi aralarında uyumlu olması gerek. Ayakkabınız, çantanız ve takılarınızın aynı tarzda olmasına özen gösterin. Örneğin altın rengi aksesuarlar tercih ediyorsanız ayakkabı ve çantanızın metal kısımlarının aynı renkte olmasına dikkat edin. Küçük görünen detaylar, tüm kıyafetinizi bozmaya yeter.

4- Küçük siyah elbise tanımlamasını çok sık duyuyorum. Her model siyah elbise bu kategoriye giriyor mu? Yoksa bununla ne tür bir model anlatılmak isteniyor? (D. G. - Ankara)
- Küçük siyah elbise tanımı, genellikle klasik kesimli düz ve diz hizasında elbiseler için kullanılır. Ancak siyah elbise, gardıroplarımızın o kadar vazgeçilmezi oldu ki, siyah kokteyl elbisesi olarak giyilebilecek her model bu tanıma uyuyor. Eğer geniş omuzlarınız varsa straples model, yani askısız bir siyah elbise, sizin için ideal olacaktır. Siyah payetli elbiseler de iddialı olmak isteyenler için uygun. Yeni sezonda fırfır da çok moda. Fırfırlı, şifon bir siyah elbise de yine 'küçük siyah elbise' olarak yeni sezona damgasını vurabilir.

5- Hem çok pratik hem de çok rahat olduğu için elbise giymeyi seviyorum. Ama iş satın almaya gelince çok zorlanıyorum. Çünkü basenlerim biraz geniş. Sizce hangi model elbiseler, hangi vücut tipindeki kadınlara uygun? (E. Ç. - Adana)
- Elbisenizin vücut tipinize uygun olması daha da hoş görünmenizi sağlayacaktır. Basen kısmınız daha genişse, bel kısmından dikişli elbiseleri seçmenizde fayda var. Tamamı desenli elbiselerin yanı sıra, etek kısmı bol, yaka kısmı derin dekolteli elbiseler de size yakışacaktır. Kollarınızın kalın olduğundan şikâyetçiyseniz, truvakar kollu elbiselerle hile yapabilirsiniz. Eğer minyonsanız, göğüs altından bollaşan mini elbiseleri rahatlıkla giyebilirsiniz. Hafif kiloluysanız, ne çok dar ne de çok bol bir elbiseyi seçebilirsiniz. Bacaklarınıza güvenmiyorsanız bu sezon uzun elbiselerin de moda olduğunu müjdeleyelim. Beli kalın olanlar, düz hatlı, bel kesimi belli olmayan elbiseleri seçebilir. Büyük göğüslüler ise V yaka bir elbiseyle çok da seksi görünebilir. Küçük göğüsleriniz varsa, üst kısmı teferruatlı modellerden korkmayın.
Haberin fotoğrafları