kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül'e timsah hediye ettiler

Yeni Haber
TUSKON'un programına katılan Afrikalı işadamları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mumyalanmış timsah hediye etti. Konuk işadamları, timsahın, gücü ve hoşgörü köprüsünü ifade ettiğini söyledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen "Türkiye - Afrika Dış Ticaret Köprüsü" programına katılan Cumhurbaşkanı Gül, Afrikalı bakanlarla yaklaşık 30 dakikalık bir toplantı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Uganda Devlet Başkan Yardımcısı Gilbert Bukenya Balıbeseka ve Afrikalı bakanlarla ikili görüşmelerde bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmelerin ardınadan Abdulllah Gül, CNR EXPO 9. Salon'da bulunan balkondan iş adamlarını ve medya mensuplarını selamladı.

Türkiye Afrika Ülkeleri Kültürel Sosyal ve Ekonomik İşbirliği Derneği (AKSİAD) standını da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül'e Sudanlı işadamları mumya haline getirilmiş 1 yaşında timsah hediye etti. Cumhurbaşkanı Gül'ü Sudan'a davet eden işadamları, timsahın, gücü ve hoşgörü köprüsünü ifade ettiğini söyledi.

AA