kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'den Kanaltürk açıklaması

Yeni Haber
CHP, Genel Başkan Deniz Baykal'ın Kanaltürk'ün satışıyla ilgili olarak "Kimse kendi başarısızlığını CHP'ye mal etmesin" şeklinde bir açıklamada bulunmadığını belirtti. Baykal'ın dünkü MYK'da "Kanaltürk'ün satışıyla ilgili sorumluluğun CHP'ye fatura edilmesi, bu ve benzeri değerlendirmeler yapılması asla kabul edilemez" dediği bildirildi.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Genel Başkan Deniz Baykal'ın dünkü MYK toplantısında Kanaltürk'ün satışıyla ilgili değerlendirmelerinin gazetelerde "Kimse kendi başarısızlığını CHP'ye mal etmesin" şeklinde yer aldığı ifade edildi. Kanaltürk yönetimini suçlar nitelikteki bu ifadenin Baykal'a ait olmadığının belirtildiği açıklamada Baykal'ın MYK'da konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi:

"Biz CHP olarak Kanaltürk'ün kuruluşunu memnuniyetle karşılamıştık. Memnun olmuştuk. Bu anlayışımıza uygun olarak kendilerinden hizmet aldık, iş verdik, faturasını ödedik. Bir muhalefet kanalı olarak yaşaması ve kamuoyunun sağlıklı oluşmasına katkıda bulunması bizi memnun ederdi. Böyle bir kanalın satılmış olması üzüntü vericidir. Kanaltürk'ün Maliye Bakanlığı'nın ablukası, hükümetin kuşatması, adli, idari ve ekonomik baskılar sonucu satıldığı anlaşılmaktadır. Bu çok açıktır. Bu baskı, abluka ve kuşatma, bir muhalefet kanalı olarak yayınlarını sürdüren Kanaltürk'ün yaşama hakkını elinden almıştır.

Gelinen bu noktada Kanaltürk'ün satışıyla ilgili sorumluluğun CHP'ye fatura edilmesi, bu ve benzeri değerlendirmeler yapılması ise asla kabul edilemez."

(ANKA)