kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'liler Paksüt'ün dinlenme iddialarına temkinli

Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün dinlendiği iddialarına AKP'li milletvekilleri temkinli yaklaştı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, "Haberler teyit edilmeden, yıllarca bu teşkilatın içinde bulunan, Valilik, Emniyet Müdürlüğü yapmış biri olarak değerlendirmem mümkün değil" derken AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Sayın bakanlar o konuyla ilgili açıklamaları yaptılar. Bakanlarımız ne söylediyse onun da peşindeyiz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatma davasının ardından AKP'li milletvekilleri bir araya geldiği toplantının sonrası milletvekilleri basın mensuplarının Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün iddialarıyla ilgili sorularını yanıtladılar.

"YAPILAN AÇIKLAMALARIN GERÇEKÇİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, "Haberler teyit edilmeden, yıllarca bu teşkilatın içinde bulunan, Valilik, Emniyet Müdürlüğü yapmış biri olarak değerlendirmem mümkün değil" dedi. İçişleri Bakanı, Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü'nün yapmış olduğu açıklamaları anımsatan Çetinkaya, "Ben de arkadaşlarımın söylediklerinin gerçekçi bir görüş olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, aynı soru üzerine, "Sayın bakanlar o konuyla ilgili açıklamaları yaptılar. Bakanlarımız ne söylediyse onun peşindeyiz" dedi. Elitaş, "Paksüt'ün açıklamaları sizce bir kuruntu mu?" sorusuna da, "Hayır kuruntu şeklinde değil. Sadece bir gazeteye verdiği demeç şeklinde değerlendiriliyor. Sayın Paksüt ile konuşmadan bir şey söylemek yanlış olur" diye yanıtladı.

"İDDİANIN GERÇEKLİĞİ YOK"

AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ise Paksüt'ün iddialarıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Bir gazete farklı yazıyor bir başka gazete farklı yazıyor. Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanvekili'nin iki aydır izlendiğine dair bir iddia var ama gerçekliği yok. Kendi ağzıyla yazılan bir başka gazetede "bu böyle değil' diyor. Kime inanacağız? Burada olayın bir netliği yok. Bana sormaktansa Ankara Emniyet Müdürümüze sorsanız daha iyi olur. Kaldı ki Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olayın uyuşturucu takibi sırasında olduğu söylendi. Sayın Paksüt'ün kendi açıklamasından sizin söylediğiniz gibi duymadım. Bazı gazeteleri okudum, farklı yazıyorlar. Farklı anlaşılmıştır, yanlış anlaşılmıştır."

"İDDİALAR AKP'YE YAKIŞMAZ"

Göktaş, anayasa değişikliği konusunun partinin gündeminde olmadığını belirterek, "Şunu özellikle toplumun ve sizlerin iyi algılaması lazım: Sayın Anayasa Mahkemesi üyelerimizle ilgili birtakım istifhamlar, birtakım soru işaretleri, peşinde, takip ediliyor gibi bunlar çok yanlış. AK Parti'ye yakışmayan, AK Parti'nin aslında böyle bir şeyin peşinde olmadığı, onurlu, gururlu hukuki bir mücadelesi vardır. Bu mücadelede üzerine düşen neyse onu yapmaktadır. Böyle akla gelmeyen, etik olmayan birtakım davranışlar içinde olunması mümkün değil. Böyle bir davranış içerisinde olan varsa, ki onun da ilk takipçisi Ak Parti olur, merak etmeyin" diye konuştu.

(ANKA)