kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aç ayı 4 katlı binanın çatısına çıktı

Yeni Haber
Aç anne ayı ve yavrusu, Romanya'nın orta kesimindeki Brasov kenti sokaklarında bugün heyecanlı saatler yaşanmasına neden oldu.

Brasov kent sakinlerinin bir ayı ile yavrusunun bahçelerde gezdiği ve çitleri kırdığı ihbarı üzerine harekete geçen kurtarma ekipleri, yiyecek arayan anne ayıyı yakındaki ormana yönlendirme çalışmaları başarısız oldu.

Yaban Hayvanları Koruma İdaresi Başkanı Flavius Barbulescu, ekiplerin anne ayı ve yavrusunu ormana sevk etme çalışmaları sırasında yolların 2 saat trafiğe kapandığını söyledi.

Barbulescu, "Yavru ayı çok küçüktü ve annesinin hızına ayak uyduramıyordu, anne ayı da yavrusu olmadan ormana gitmek istemedi" dedi. Anne ayı, sonunda bir binanın dördüncü katına, oradan da çatıya tırmandı.

Flavius Barbulescu, bunun üzerine uyuşturucu iğneyle vurarak uyuttukları ayıyı, ayaklarını bağlayarak çatıdan indirdiklerini ve anne ile yavrusunu yerel bir hayvanat bahçesine götürdüklerini söyledi. Kurtarma ekibinin çalışmalarının, yerel televizyondan canlı yayımlandığı belirtildi.

Romanya'nın en büyük kentlerinden biri olan ve başkent Bükreş'in 150 km kuzeybatısındaki Brasov'da ayılar sık sık kent sokaklarına iniyor. Avrupa'daki ayıların yarısı ise Romanya'da yaşıyor.

(AA)