kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İMAMLA TOKALAŞMADI Kraliçe Elizabeth Bursa’da Yeşil Cami’ye girerken ayakkabılarını çıkardı, başını örttü. Camiye girdikten sonra kendisiyle tanıştırılan imamla tokalaşmadı.

Camide Rahman Suresi'ni dinledi

Prens Philip TOFAŞ Fabrikası'nı gezerken, Kraliçe Elizabeth de Yeşil Cami'yi gezdi. Kraliçe Elizabeth, Yeşil Cami'de, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından okunan Rahman Suresi'ni ve İngilizce tercümesini dinledi. Kuran-ı Kerim'in 55. Suresi olan Rahman Suresi, toplam 78 ayetten oluşuyor. Surede yeryüzü ile cennet ve cehennemin yaratılış öyküsü anlatılıyor. Adaletli olmayı ve "mizanda haksızlık ve taşkınlık" yapmamayı öğütleyen Sure'de kıyamet günü de tasvir ediliyor.

KURAN HEDİYE EDİLDİ
Kendisine Kuran da hediye edilen Kraliçe Elizabeth, daha sonra Yeşil Türbe'yi ziyaret etti. Buradan yan tarafta bulunan ve Bursa manzarasıyla ünlü Hünkâr Kafe'ye geçen Kraliçe Elizabeth'e, İznik çinisinin yapımıyla ilgili olarak Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından bilgi verildi.
Haberin fotoğrafları