kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Benim işçim istediği hastaneye gidebiliyor'

Ufuk TEKİN
"Benim işçim, benim Bağ-Kur'lum, memurum, köylüm, artık istediği hastaneye gidebiliyor mu?" diye sorup "evet" yanıtı alan Erdoğan, 2 küçük çocuğun tedavisi için devreye girdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Benim işçim istediği hastaneye gidebiliyor'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 kadar tesisin açılışı için geldiği Adana'da "Biz halkımıza efendi değil, hizmetkar olmaya geldik" dedi. isim vermeden muhalefeti de eleştiren Erdoğan, "Bizim kızgınlıkla, ayrımcılıkla işimiz olmaz" diye konuştu. "Siz ahde vefa nedir, gayret, hizmet nedir bilirsiniz" diyen Erdoğan, "Adana'nın yolları taşlık, yok cebimde beş kuruş harçlık" diye bir türkü olduğunu anımsatarak, "Artık yollar asfaltlandı, cepler de para gördü" dedi.

YOLA AYNEN DEVAM
Hükümetin icraatlarından söz ederken "Eskiden benim işçim sadece SSK hastanelerine gidebiliyordu" diyen Başbakan, alandakilere "Benim işçim, benim Bağ-Kurl'um, memurum, köylüm, artık istediği hastaneye gidebiliyor mu?" diye sordu ve "Evet" yanıtı aldı. "İstediğiniz eczaneden ilacınızı alabiliyor musunuz" sorusunu da yönelten Erdoğan, yine "Evet" karşılığını aldı. "Biz halka efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" diyen Erdoğan muhalefeti de kastederek şöyle konuştu: "Bizim gerilimle, kızgınlıkla, ayrımcılıkla işimiz olmaz. Bu işi meslek edinmiş olanlar var. Halk hak ettikleri dersi onlara veriyor zaten. Durmak yok, yola devam." Erdoğan, beynindeki rahatsızlıktan dolayı kör olma tehlikesi bulunan ilköğretim okulu öğrencisi Serap Zengin'e de sahip çıktı. Valilik binasına gelen ayakkabı boyacısı Şeracettin Zengin'ın küçük kızın durumunu öğrenen Erdoğan, küçük kızın tedavisi için Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nu arayarak tedavisinin yapılmasını talimatını verdi.

GEBZE OLAYINA EL ATTI
Başbakan Gebze'de üzerine kaynar su dökülerek yanan ancak tedavi için hastane hastane dolaştırılan 8 aylık bebek için de devreye girdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelere açılan soruşturmanın kısa sürede tamamlanacağını belirterek, Başbakan Erdoğan'ın da konuyu takip ettiğini söyledi. Akdağ, "Olayla ilgili Sayın Başbakanımız, sabaha yakın bir saatte beni aradı. Ben de yakinen konuyu takip ediyordum, konuyla ilgili Başbakanı bilgilendirdim" dedi. Akdağ, "Aslında 7 aylık yavrumuza gittiği ilk yerde bu müdahaleler yapılabilir. Yani bu sadece mekanla ilgili bir şey değil, bu işi yapan ve seven hekimlerle ilgili, personelle ilgili. Bu alandaki personel ve doktor sayısını artırmak için de eğitimler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.