kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Şampiyonluğun adı Hakan Şükür!..

Güneş balçıkla sıvanmaz.. Galatasaray'ı bu yıl şampiyon yapanlar, iki yıl önce şampiyon yapanların aynisi..
Hakan Şükür, Hasan Şaş ve o hava içinde büyüyen Sabri..
Her şey bittiği anda devreye giren ve ölüyü dirilten 2000 ruhu..
Fatih Terim'in UEFA ve Süper Kupa sahibi rüya takımından hâlâ devam eden üç adam.. O rüya takımı ki, milli takıma verdiği on adamla, Türkiye'yi dünya üçüncüsü yapmıştı. O takımın başında da Terim olsaydı, o günün Terim'i, bugün belki de dünya şampiyonuyduk.
Özhan Canaydın'ın felaket yönetimi ve Gerets'in adeta casus gibi davranışıyla Galatasaray çökmüşken, Hakan, Hasan ve Sabri "Galatasaray ruhunu" Florya'ya getirdiler, Ali Sami Yen'e taşıdılar ve başardılar.
Bu defa sezona yeni bir "Rüya takımı" kadrosuyla başlayan Galatasaray'ı perişan eden efsane hoca Kalli oldu. Kalli Galatasaray'a, şampiyonlukta önemli rol oynayan bir futbol düşüncesi getirdi ama, garip bir şekilde kendi evlatlarını yiyen "Baba" durumuna düştü. Bu ülkede spor muhabirliği denen şey bittiği için Galatasaray'da nelerin olup bittiğini öğrenemedik, ama sonuçları gördük.
Kalli aniden o harika kadroyu öğütmeye başladı. Hedefe de üç adam koydu.. Hakan Şükür, Hasan Şaş ve Sabri.. Yani bugün Galatasaray'ı şampiyon yapan adamlar..
Kalli'nin bu kararı tek başına verdiğini bana kimse anlatmasın. Birileri bu işareti verdi.
Peki kim?.
Adnan Polat "Kalli, Hakan, Hasan ve Sabri'yi gönderiyordu, ben durdurdum" diyor bugün. Demek o değil?.. Peki kim o zaman?..
Elbet biri gerçeği öğrenip ve yazacak, bu yıl Florya'da olup bitenleri.. Bir gerçek muhabir çıkacak ülkemizde.. Gazetecilik ölmediyse..
Polat "Ben durdurdum" diyor, ama güneşi de balçıkla sıvamaya çalışıp "Takımı Adnan Sezgin'le Haldun Üstünel şampiyon yaptı" demeye getiriyor. Başarıda bu üçlünün payının lafını etmiyor..
Israrla yazılan "Hakan Şükür ve Sabri yollanıyor. Hasan belli değil" haberlerine de ses çıkarmıyor.
Adnan Polat, devre arası yaklaşırken medyadaki ısrarlı Hakan Şükür saldırıları sırasında gündeme gelmiş, yakınlarına "Hakan'ı ara transferde yollayacağım, onu yıpratıp bana yardım edin" dediği söylenmişti. Öylece kaldı.
Hakan kalınca bu defa "Polat inşaatın belediyeyle işleri var. Adnan Polat, Hakan Şükür ve Fethullah Gülen aracılığıyla Başkan Topbaş'a yaklaşıyor" dedikoduları fısıldanmaya başladı. O da öyle kaldı..
Yani dedi kodunun bini bir para, ama gerçeği bilen varsa da, yazan yok..
Benim bildiğim bir tek şey var..
Dağılmış, maddi, manevi bitmiş Galatasaraylı futbolcuları bir kere daha Hakan Şükür'ün liderliğinde bu üç adam toparladılar, olmayan hocanın yerine "Takım ruhu"nu koydular ve başarıya ulaştırdılar..
Yani.. Ondan evvelki altı tanesindeki fiili, bireysel payını geçin.. Bu son ikisinde..
Şampiyonluğun adı, Hakan Şükür!..