kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Enişte kıyağı haberleri balon

Bazı kadın AK Parti milletvekillerinin eşleriyle ilgili tayin haberlerinin çarpıtma olduğu ortaya çıktı. AKP çevrelerinden alınan bilgilere göre vekil eşlerinin durumları şöyle:

* HASIP ASLAN: Ankara Milletvekili Aşkın Aşan'ın Hasip Aslan, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde 5300 ek göstergeli Prof. olarak görev yaparken Patent Enstitüsü Başkan Yardımcılığına atandığı için aslında hak kaybına uğradı

* MUHARREM ÇIĞLIK: Erzurum Milletvekili Fazilet Dağlı Çığlık'ın eşi Muharrem Çığlık İsviçre Zürih Üniversitesi, İtalya Milano üniveritesi ile Fransa-Strasbourg'da akademik çalışmalarından sonra yurt dışında özel sektörde yöneticilik yaparken dört yabancı dil bildiği ve alanında uzman olduğu için icrai bir nitelik taşımayan başbakanlık müşavirliğine atandı.

* MEHMET ŞAHKULUBEY: Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in eşi Mehmet Şahkulubey Mardin'de Bayındırlık ve İskân İl Müdürü iken pasif bir görev olan ve atananların genellikle pasifize edildikleri gerekçesiyle dava açtıkları Bakanlık Müşavirliğine getirildi.

* ALAEDDİN KAVAF: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı TEİAŞ'ta başuzman olarak çalışan Kavaf, Selma Aliye Kavaf Denizli Milletvekili seçilmeden çok önce, 2003'de Eti Zeolit Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı.

* ARİF SEYMENOĞLU: Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu'nun eşi Arif Seymenoğlu'nun Sanayi Bakanlığı'nda Daire Başkanlığına atandığı öne sürüldü. Böyle bir atama olmadığı açıklandı.