kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP'den TSK Kanununda değişiklik teklifi

Yeni Haber
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, askerlik tanımı ile Silahlı Kuvvetlerin görev tanımının değiştirilmesine ilişkin kanun teklifi verdi.

Kaplan, TBMM Başkanlığına sunduğu Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin teklifinde, kanunda yer alan ''Türk vatanını, istiklal ve cumhuriyetini korumak için harp sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyetidir'' şeklindeki askerlik tanımının, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal sınırları dış tehdit ve tehlikelere karşı korumak için har sanatını öğretmen ve yapmakla yükümlüdür'' olarak değiştirilmesi isteniyor.

Silahlı Kuvvetlerin ''Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır'' olan görev tanımının da ''Ulusal sınırları dış tehdit ve tehlikelere karşı korumak'' şeklinde değiştirilmesi öngörülüyor.

Teklifin genel gerekçesinde, ''Bugün Türkiye Cumhuriyeti, 1930'lu yılların tek parti mantığı ile idare edilemez ve 80 yıldır oluşan ezberlerden vazgeçilmelidir. Cumhuriyet, gelişen ve değişen çağdaş, uzlaşmacı, katılımcı ve sivil siyasetin önünü tıkayıcı bütün yasaklardan ve engellemelerden kurtarmak gerekmektedir. Toplumda dünya üzerinden değişen ve gelişen koşullara paralel büyük değişim ve gelişim bu sürecin gerisinde ve dışında kalmamak için bu kanun teklifi verilmiştir''denildi.

AA