kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dondurma yumurtanın ilk hamileleri kimler?

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
13.05.2008
12 HAFTALIK GEBE
İsmi: Y.G. Yaşı: 33
İstanbul'da yaşıyor, devlet memuru. Yumurtalık kanseri oldu. 2006 yılının başında yumurtaları donduruldu. Tedavi süreci bir yıl sürdü. Bu yılın başında dondurulmuş yumurtaları çözüldü ve tüp bebek yaptı. Y.G.'nin yumurtalık kanseri tedavisinden sonra yumurtalıkları zarar görmüştü, hiç yumurtası yoktu. Bankada dondurulmuş kendisine ait 40'a yakın yumurtası vardı. Yalnızca 10 tanesi çözüldü. Anne rahmine 3 tanesi nakledildi. İkiz gebelik elde edildi. Y.G. şu anda 12 haftalık gebe.

10 HAFTALIK GEBE
İsmi: G.M. Yaşı: 40
Artvin'de yaşıyor. Ev kadını. 15 kez tüp bebek yöntemini denedi. Hiç yumurtası yoktu. 5 kez de yumurta naklini denedi. Dondurulmuş yumurta ile ilk kez gebe kaldı. İstanbul'da İngilize öğretmeni olan bir kadının yumurtası 5 ay önce dondurulmuştu. Alıcısı gelmeyince, onun yumurtaları çözüldü ve G.M.'ye nakledildi. 3 yumurtadan iki tanesi tuttu. G.M. artık 10 haftalık gebe.

20 HAFTALIK GEBE
İsmi: N.T. Yaş: 45
Isparta'da yaşıyor. Ev kadını. 30 yaşında erken menopoza girmiş. Hiç yumurtası yoktu. Tek şansı başkasının yumurtası ile hamilelikti. Dondurulmuş yumurtalarla hamileliği denemek istedi. 28 yaşında hostes bir Türk kadının 6 ay önce dondurulan yumurtaları, ona verildi. N.T. şimdi 20 haftalık gebe.