kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Güzelliğe hiçbir engel tanımayanlar yarıştı

Ömer ŞAN-ANTALYA
Türkiye'nin ilk engelliler güzellik yarışması Kemer'de yapıldı. Organizatör Arif Çelik, Dünya Engelli Güzellik Yarışması'na da ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Güzelliğe hiçbir engel tanımayanlar yarıştı
Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen engelli güzellik yarışması, Antalya Kemer'de yapıldı. Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yarışmayı çok sayıda vatandaş izledi. Yarışmanın sunuculuğunu yapan ve aynı zamanda organizasyonun fikir sahibi olan Yeliz Güllü, "Çok istediğim bir olayı gerçekleştirdik. Umarım bugün tüm engelliler olarak gereken mesajı vermişizdir. Engel tanımıyoruz" dedi. Organizatör Arif Çelik ise çok sayıda güzellik yarışması yaptığını ancak bu yarışmanın kendisi için çok farklı olduğunu ifade etti. Çelik, şunları söyledi: "Ülkemizde kayıtlı 7-8 milyon, kayıtlara geçmemiş tahmini 15 milyon engelli olduğu bilinmekte. Genellikle toplumdan soyutlanmış olarak yaşayan ve kendilerine yönelik 'yapılmaz' diye düşünülen işlerin başında gelen engelliler için kapsamlı bir güzellik yarışmasının gerçekleşmesi bu yüzden önemli. İnşallah 'Dünya Engelli Güzellik Yarışması'nı da 3 Aralık'ta burada yapmayı planlıyoruz."

Herkese açık yapıldı

Engelliler Güzellik Yarışması bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelliler olmak üzere herkese açık yapıldı. 550 başvuru arasından 50 yarı finalist ve sonra da 25 finalist belirlendi. Yarışmaya katılan 25 engelliye Kemer Belediyesi tarafından birer haftalık tatil hediye edildi. Yarışmada birinciliği Nergiz Demiraslan, ikinciliği Ayşe Dilek Hoyrat, üçüncülüğü ise Banu Temizel aldı. Birinci gelen güzel Nergiz Demiraslan'ın tacını Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker taktı.
Haberin fotoğrafları