kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sezen Aksu, 1975 yılında çıkardığı ‘Haydi Şansım/Gel Bana’ adlı 45’likle profesyonelliğe adım attı. Ancak bu projesi sadece birkaç yüz adet sattı. 1976’da hazırladığı ikinci 45’liği ‘Olmaz Olsun/Seni Gidi Vurdum Duymaz’ ile büyük çıkışını yakaladı.

'Minik Serçe'nin çok üretmesi tez konusu

MUSTAFA KIZIL
33 yıllık müzik kariyerinde 400 şarkıya hem besteci hem de söz yazarı olarak imza atan Sezen Aksu, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin tez konusu oldu. Araştırmada "Aksu, nasıl oluyor da bu kadar çok üretebiliyor?" sorusuna yanıt aranacak..
Önümüzdeki günlerde 121. çalışması olan yeni albümünü piyasaya çıkarmaya hazırlanan Sezen Aksu'nun 'üretken' müzik kariyeri, iletişim öğrencilerinin dikkatini çekti. 33 yıl boyunca dokuz adet 45'lik, 21 albüm, 59 derleme albüm, 25 konuk olduğu albüm ve altı single çıkaran 'Minik Serçe'nin 'hayranlık uyandıran çalışkanlığı'; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından tez konusu yapıldı.

400 şarkıya imza attı
'Nasıl oluyor da bu kadar çok üretebiliyor' temalı bir araştırma tezi hazırlamak için kolları sıvayan ekip; Sezen Aksu'nun şarkı üretme konusundaki yeteneklerini nasıl geliştirdiği üzerinde araştırma yapacak. Aksu'nun bu kadar üretken olmak için ne gibi özel çalışmalar yaptığı, Türkiye'nin hızla değişen sosyoekonomik yapısına rağmen şarkılarının her dönem dilden dile dolaşması, üniversiteliler tarafından ele alınacak.

Kapısında yatıyorlar
Pek çok şarkıcının beste almak için 'kapısında yattığı' Sezen Aksu, bugüne kadar tam 400 şarkıya söz yazarı, besteci veya söz yazarı-besteci olarak imza attı. 'Sezen Aksu'nun kapısında yatmak' deyimi ise; müzik dünyasında bir ayrıcalık haline geldi. Sanatçının ürettiği bu şarkılar 100 farklı yorumcunun albümünde yer aldı. 'Minik Serçe' ayrıca 20 ülkede 1.500 konser verdi.