kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yaşar Aşçıoğlu

Aşçıoğlu işadamları için Bodrum'da kışlık ev yapacak

EBRU ERDOĞAN
08.05.2008
Aşçıoğlu İnşaat, İstanbul'dan sonra gözünü Bodrum'a dikti. Yaz kış hizmetin verileceği şehir merkezinde yer alacak projede fiyatlar 300 bin ile 1 milyon Euro arasında olacak..
İstanbul'da yaptığı 'Selenium' rezidanslarıyla tanınan Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Bodrum'a yapacağı iki yeni projeye hazırlanıyor. İstanbul'da Selenium Twins'i bu yıl içinde teslim edeceklerini belirten Aşçıoğlu, Bodrum'da şehir merkezinde The Marmara Oteli'nin üstündeki araziyi aldıklarını, burada ve Turgut Reis Limanı yakınındaki koyda yapacakları konut projelerine 1 Ekim itibarıyla başlayacaklarını söyledi. Aşçıoğlu'yla gayrimenkul sektörünü ve projelerini konuştuk.

* İstanbul'dan sonra konut projeleri yapacağınız yerler neresi olacak?
Bodrum'da yeni projelerimiz olacak. Orada bir boşluk gördük ve bu boşluğu dolduracağız. Bodrum'da yaz kış işleyecek bir proje yok. Bodrum'un tepesinde, The Marmara Oteli'nin üstünde 52 dönümlük bir arazi aldık. Arkası orman ve tüm Bodrum ayaklarınızın altında. Buraya proje yapmak için Emre Arolat'la anlaştık. 75-100-150- 200-250 metrekarelik farklı daire büyüklükleri olacak. Ama öyle bir tarzda yapacağız ki, SPA'sı, sosyal hizmetleri, ev hizmetleri, aklınıza ne geliyorsa olacak. Yemek, temizlik, misafir ağırlama zorluğu ortadan kalkacak. Ve bu hizmetler yaz kış verilecek. Biz bu projeyle Bodrum'u kalite açısından uçuracağız. Çünkü Bodrum'da bugüne kadar pek çok kalitesiz bina yapıldı. Bu da Bodrum'un marka değerini düşürüyor.

* Bodrum'da neden kışlık evlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorsunuz?
Çünkü Bodrum'a kışın da gitmek isteyen ve gidip otellerde kalan bir kitle var. Bakın otellere yaz kış dolu. Bu insanların yazın gittikleri bir evleri var fakat kışın kimse olmadığı ve şehir merkezine de uzak olduğu için orada kalamıyorlar. Artık işadamları otellerde konaklamaktan sıkıldı. Bizim yapacağımız, yaz kış işleyen, dört mevsim hizmet olan bir proje olacak. Burada büyük bir havuz düşünüyoruz, yüzerken sanki Bodrum Kalesi'nin üzerinde yüzüyor gibi olacaksınız. Denizde bir teknemiz olacak. Sabah aldığı misafirleriyle adalara gidecek. Sadece Selenium'lulara ait olacak. Buradaki birbirinden farklı daireler, 300 bin Euro ile 1 milyon Euro arasındaki bir fiyattan satılacak.

* Arazi sizin mi?
Araziyi hasılat paylaşımıyla aldık. Fakat satın almak üzere de anlaştık. Projenin ruhsatını almadan satın almış olacağız. Şu anda bir rakamda anlaşıyoruz gibi ama henüz kesin değil. Bunun dışında yine insanlara seçenek sunabilmek açısından Turgut Reis Limanı'na yürüme mesafesinde çok özel bir koy aldık. 26 dönümlük bir alan. Bu projeyi, yazlık olarak düşündük. İki proje için de var olan müşterilerimize bildirim yaptık. Onların yönlendirmelerine göre projeleri oluşturacağız. Öte yandan Ataköy'deki projemiz yavaş yavaş oluşmaya başladı. 22 katta 400 daire yapacağız. Proje, 5'inci kattan itibaren havaalanının üzerinden denizi görecek.