kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

2 milyar dolarlık Antilla dünyanın en pahalı evi!

08.05.2008
Hintli işadamı Ambani'nin eylülde taşınacağı Residence Antilla, tam 27 katlı. 2 milyar dolara mal olduğu belirtilen gökdelen Bombay kentinde inşa ediliyor..
Forbes dergisinin her yıl yayımladığı dünyanın en zenginleri listesinde 43 milyar dolarlık kişisel serveti ile 5'inci sırada yer alan Hintli işadamı Mukesh Ambani, dünyanın en pahalı evinin de sahibi olacak. İnşaatına Hindistan'ın en büyük kenti olan Mumbai'de (Bombay) devam edilen ve değerinin 2 milyar doları aştığı belirtilen gökdelen, eylül ayında tamamlanacak. Antilla adı verilen 27 katlı kulenin hiçbir katı diğerine benzemiyor. Ambani'nin benzersiz evini ABD'li mimarlık şirketi Perkins Will and Hirsch Bedner Associates tasarladı. Öyle ki, binaya tam 9 asansörle çıkılıyor. Görkemli yapıda avizelerle kaplı büyük bir balo salonu ve en üstteki dört katında Arap Denizi manzarası bulunuyor.

173 metreye çıkacak
Antilla, kentin Altamount Road mevkiinde inşa ediliyor. Planlamalara göre, projenin 173 metre yüksekliğe ulaşacağı düşünülüyor. Antilla, 27 katlı olmasına rağmen, 60 katlı bir bina ile aynı yükseklikte olacak. Çünkü, gökdelenin katlarındaki tavan yüksekliği ortalama binaların birkaç katı şeklinde tasarlanıyor.

600 çalışan görev yapacak
Yapılan açıklamalara göre, gökdelen tamamlandığında içinde 600 çalışan yer alacak ve her bir çalışan tam gün görev yapacak. İşadamı Mukesh Ambani, inşa ettirdiği 2 milyar dolarlık evinde ailesi ile birlikte yaşayacak. Eşi Neeta ve 3 çocuğunun yanı sıra, annesi Kokilaben de Ambani ile Antilla'da lüksü tadacak.