kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kağıthane dönüşümünde gecekondulara biz talibiz'

Menekşe ATASELİM
İlk projesini Kağıthane'de gerçekleştiren Efektif Gayrimenkul, kentsel dönüşümün merkezi olarak konumlanan ilçede gecekondu arsalarını satın almak için ava çıktı..
Demir-çelik sektörünün köklü firmalarından Efesan Grubu'nun kurduğu Efektif Gayrimenkul, ilk projesi Blox Haliç'i gerçekleştirdiği Kağıthane'de yeni yatırımlar peşinde. İstanbul'un kentsel dönüşüm bölgelerinden Kağıthane'de yer alan gecekondu arsalarını birleştirerek yeni yapılanmaya imzasını atmak isteyen şirketin Genel Müdürü Cem Dolunay, "Her büyüklükte arsayla ilgileniyoruz" diyor.

* Yeni projelerle ilgili planlarınız ve yatırım öngörünüz nedir?
Gayrimenkulde "Gel, bir proje de biz yapalım" şeklindeki yaklaşımların çok başarılı olmayacağını düşünüyoruz. Bunların planlı yapılması lazım. Bundan sonraki işlerimizde yine Kağıthane'de yapılanmak istiyoruz. Bölgeyi iyi bilmek gerekiyor. Hadımköy'de, Çekmeköy'de proje yaparsak çok dağılmış oluruz. Biz Kağıthane'y üstlenmek istiyoruz. Arsa yatırımları için görüşmelerimiz var. Kentsel dönüşümle iç içe bir yer olması bizi heyecanlandırıyor. Orada yeni bir kentleşme yapılanma var. İlgimizi çekiyor.

'Bölgede arsa sıkıntısı var'

* Nerelerde arsa bakıyorsunuz Kağıthane'de?
Sadabat ve Cendere en önemli noktalar. Biz de yine o civarlarda bakıyoruz. Bizim projemiz Hamidiye Mahallesi'nde. Hemen vadinin kenarında. O bölgeye yoğunlaşıyoruz yine.

* Kat karşılığı anlaşmalar mı yapacaksınız?
Yavaş yavaş oradaki fabrikalar kalkıyor. Cendere ve Sadabat'ta uygulama planları çıktı. Arsa sıkıntısı da var. Bir kısım yer ticari ve hafif sanayi imarlı çünkü. Özellikle gecekondu olan bölgelerin yeniden yapılanması ve planlanması ile ilgili konut üretimi yapılabilir. Mimari ekibimiz araştırma yapıyor. Gecekondu sahiplerinin ve plansız yerleşim yapanların arsalarını kat karşılığı satması yönünde girişimlerimiz var. Kağıthane'deki gecekondulara talibiz. O kadar plansız şekilde serpiştirilmişler ki... Bazen iyi yapılaşmaların içinde de kalmışlar. Kağıthane'nin güzel yüzünü gizliyorlar. Sahipleri ile görüşüyoruz. Akademisyenlerle de bir araya geliyoruz. Yerel yönetimlerle de paylaşacağız. Çünkü onlar da kendi firmalarına yaptırmak isteyebiliyorlar; Kiptaş gibi... Gecekondu sahiplerine projelerden bir daire verelim diyorlar. Ama özel şirket yaparsa daha avantajlı olabilir. Para da verebiliriz, daire de...
Haberin fotoğrafları