kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Anlaşma kat karşılığı ise ödeme problem çıkarabilir'

" Çok büyük firmalar 40-50 konut yapmak için Kağıthane'de arsa sorunca, sektörün geleceği için korkmaya başlıyorum. Çünkü çarkın dönmesi için buna mecbur kalıyorlar. "..
* Sektörün durumu ile ilgili görüşünüz nedir?
Sektörle ilgili sıkıntı olduğu bariz belli. Bizim gibi öz kaynaklarınızla kendi arsanızda proje yapıyorsanız sorun yok. Fakat proje kat karşılığı, gelir ortaklı ya da hasılat paylaşımı ise ödeyeceğiniz paranın taahhüdünü veriyorsunuz. Bu da demek oluyor ki belirli bir sürede belirli bir miktarda konutu, ödemelerinizi yapmak için satmalısınız. Problemler o zaman başlıyor. Bin konut dediğiniz zaman, ortalama 200 bin YTL'den satsa 200 milyon YTL eder. Bu parayı siz satsanız da satmasanız da ödemek zorundasınız. Sıkıntılar buradan kaynaklanacak.

* Kendi arazilerinizde ne zaman projeler yapacaksınız?
Bunlar planlarımızın içindeydi ama şu anda dinlendiriyoruz arsalarımızı. Mesela Ömerli'de bir arsamız var ama insanlar ekonomik olarak rahat edince yazlık almak istiyorlar. Olmazsa olmaz değil yani yazlık. Bu dönemde o projeye başlamayı pek düşünmüyoruz. Zaten bürokratik işlemler de sürüyor orada. Biraz yavaşladık. Oradaki bütün yatırımcılar yavaşladı, bekliyor. Kağıthane'de hiç öyle bir düşüncemiz yok ama.