kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP yeniden kampa giriyor

Yeni Haber
AKP'nin geleneksel hale getirdiği ve 6 ayda bir yapılan "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" bu ay sonunda Kızılcahamam'da yapılacak. 6 ay önce yeni Anayasa ve Meclis çalışmalarını Kızılcahamam kampında tartışan AKP bu kez kapatma davasını tartışacak.

AKP 12'inci "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" 30 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Kızılcahamam Asya Termal Tesislerinde gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle 50'er kişilik gruplar halinde görüşmesinden kısa süre sonra yapılacak kampa milletvekilleri, parti kurucuları ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasını yapacağı toplantının ana gündemini ise kapatma davası oluşturacak. Erdoğan'ın, tüm partililerle bir araya gelme imkanı bulacağı kampta alınacak kararlar merakla bekleniyor. 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayan ve yeni bir siyasi arayış içinde olduğu bildirilen eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de kampa katılıp katılmayacağı da merak ediliyor. Şener, partinin en son yapılan MKYK toplantısına katılmış ve kapatma davasıyla ilgili görüşlerini açıklamıştı.

6 AYDA NEREDEN NEREYE

AKP "İstişare ve Değerlendirme Toplantılarının sonuncusunu 24-25 Kasım tarihlerinde yine Kızılcahamam'da yapmıştı. 22 Temmuz seçimlerinin ardından yapılan ilk kampta yeni seçilen milletvekillerinin de tanışmasına vesile olmuştu. 6 ay önceki kampın ana konusunu yeni Anayasa oluşturmuştu. AKP, seçim zaferinin hemen ardından sevil bir Anayasa yapmak için hazırlıklara başlamış ve akademik bir heyete taslak bir metin hazırlatılmıştı. Kızılcahamam kampında yeni Anayasa ile ilgili sunum yapılmış ve milletvekillerinin de görüşü alınmıştı.

Aradan geçen 6 ayda yeni Anayasa, TBMM gündemine getirilmedi ancak mevcut Anayasa'da üniversitelerde türban serbestisini getirecek olan düzenlemeler yapıldı. Bunun ardından, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı parti hakkında kapatma davası açtı. 6 ay önce yeni Anayasa'yı tartışan AKP 6 ay sonra haklarında açılan kapatma davasını tartışacak.

SON GÖRÜŞME YARIN

Öte yandan, kapatma davasıyla ilgili gruplar halinde milletvekillerinin görüşlerini alan Erdoğan, yarın son grup milletvekiliyle bir araya gelecek. Parti genel merkezinde kahvaltılı toplantıda milletvekilleriyle bir araya gelmesi beklenen Erdoğan'ın bu görüşmenin ardından yol haritasını belirleyecek. Daha önce MKYK'dan kapatma davasını yürütmek konusunda tam yetki alan Erdoğan, milletvekilleriyle görüştükten ve onların görüşlerini aldıktan sonra nasıl bir yol izleyeceklerine karar vereceklerini açıklamıştı.

(ANKA)